Anneke Hansum bezig met het inrollen van een Linosnede.
Anneke Hansum bezig met het inrollen van een Linosnede. Foto: Wim Hansum

Hoevense Anneke Hansum wint Dutch Graphic Art Award 2022

Door: Bregje Kop Algemeen

HOEVEN - Anneke Hansum is verkozen tot winnaar van de Dutch Graphic Art Award. De Hoevense nam het op tegen 71 andere kunstenaars. 

Na een spannende voorronde riep een deskundige jury Anneke tot winnaar uit. Haar werk werd het hoogst gewaardeerd van de werken van de tien voor de Award genomineerde kunstenaars. Op de tweede plaats eindigde Annemarie Petri, op derde plaats Hilda Boer.

De jury was onder de indruk van het ‘hoge niveau van de werken en verrast door de brede schakering’. Ook enkele collages waarbij grafiek de basis vormde, maakten indruk.

Het werk van Anneke Hansum werd onder andere geloofd om de fraaie technische uitvoering. Uit het juryrapport: ‘de drie werken tonen grote technische grafische vaardigheden’, ‘de werken springen eruit door de veelzeggende onderwerpkeuzes’, ‘alle lof voor de verbeeldingen en de composities ervan’ en ‘juist het vrijwel ontbreken van kleur, maakt de werken sterk’.

De Dutch Graphic Art Award werd dit jaar voor het eerst georganiseerd door Jakunst, een landelijke vereniging voor beeldend kunstenaars.Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief