Afbeelding
Foto: Johan wagenmakers

Jumbo Broos Oud Gastel na verdere uitbreiding heropend

Door: Johan Wagenmakers Algemeen

OUD GASTEL - Met een enorme confettiknal is op 23 november om 09.00 uur Jumbo Broos heropend. Na de overgang van C 1000 naar Jumbo in 2015 en een vernieuwbouw in 2016, is door het bijtrekken van het voormalige bedrijfspand van Sweere, het winkeloppervlakte nu vergroot van 992 m2 naar maar liefst 1292 m2. Bij de opening horen uiteraard ook de nodige acties en aanbiedingen. 

Het liefste hadden we dit zes jaar terug al gedaan. Destijds schoten we direct na de opening met de omzet omhoog en zaten we al snel in een te klein jasje. De noodzaak om te groeien was er én de kans deed zich met de beschikbaarheid van het pand van de buren voor,” vertelt Diana Broos, samen met haar man Sebastian Frik de trotse eigenaar. “Wat gaan we doen? Zo oud was de winkel nog niet, dus de uitdaging was om er omheen te bouwen. Ons streven was om met de mogelijkheden die we hadden een optimale winkel in te richten. Die inrichting hebben we zelf gefinetuned, want wij weten wat in onze winkel werkt. Aan de keukentafel hebben Sebastian en ik alles tot in de puntjes voorbereid. Het moeilijkste vonden wij om dit te vertalen naar het personeel. Maar dat is allemaal gelukt.”

Zelfscannen

Dat Jumbo Broos zó gegroeid is, is voor Diana en Sebastian ook wennen. “Ikzelf ben vrijwel niet meer op de winkelvloer. Enerzijds is dat wel jammer, maar daardoor hebben wel andere mensen zich kunnen ontwikkelen.” Hoewel er wel wat extra elementen bijgekomen zijn, is het aantal modules niet veel verder uitgebreid. “De beschikbare ruimte wordt nu gewoon beter benut. We hebben nu vijf zelfscankassa’s en nog maar twee lijnkassa’s. Dan kunnen we die medewerkers elders inzetten.” Nieuwe personeelsleden zijn ook bij Jumbo Broos van harte welkom. “We zijn zeker op zoek naar mensen die het leuk vinden om in teamverband het onze klanten makkelijker te maken.”

Broos

Boven de winkel is ruimte voor twee appartementen. “Ik ben blij dat we daarmee enkele jongeren in het dorp kunnen laten wonen.” Trots is Diana verder op het feit dat ze de derde generatie in de Gastelse supermarkt is én dat het nog de enige zelfstandige supermarkt in Halderberge is. “Dat is mooi voor onszelf, maar zeker ook voor het dorp. Ondanks dat er Jumbo op de gevel staat, blijft het toch Broos hoor.”

Afbeelding


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief