Overhandiging cheque Sint Elisabeth stichting
Overhandiging cheque Sint Elisabeth stichting Foto: Kees Braspenning

Vitaliteitsdag Hoeven een succes

Algemeen

HOEVEN - Op dinsdag 15 november was het een drukte van belang in het Kompas in Hoeven. Een groot aantal personen namen deel aan een onderzoek naar hun eigen vitaliteit. Door KBO-Brabant en de vrijwilligers van Kruisvereniging Hoeven en KBO-Hoeven is hard gewerkt aan de voorbereiding om deze dag te realiseren.

‘s Morgens om 8 uur was er al activiteit in het Kompas om alles in gereedheid te brengen en om circa 10.00 uur stonden studenten, professionals en de eerdergenoemde vrijwilligers klaar om de deelnemers te ontvangen.

De deelnemers werden op deze dag langs 10 stations geleid, waar zij door oefeningen en of testen te doen een beeld verkregen hoe het stond met hun vitaliteitscore.
Naast onder meer het meten van de bloeddruk, de knijpkracht bepaling, het reactievermogen bij het stokken vangen, ogentest en een wandeltest werd dit beeld opgebouwd en vastgelegd in een persoonlijke scorekaart.

Aan het einde bij station 9 werd het resultaat besproken en werd aan de deelnemer gevraagd hoe ze de dag ervaren hadden en of er mogelijk nog verbeterpunten waren, wat men er mee konden gaan doen.
Voor wie dat wilde was er ook nog een 10e station, waarbij men een advies kon inwinnen over mondzorg en dan met name gericht op senioren.

Overhandiging cheque
In het begin van de middag waren vertegenwoordigers van de Elisabethstichting aanwezig, die hun ondersteuning van dit initiatief in de vorm van een cheque € 500,00 overhandigde aan Jack Koevoets, de leider van de werkgroep.
Naast deze cheque werd steun geboden door de Gemeente Halderberge, Caritas en de Samenwerkende Ouderenorganisaties Halderberge.

In het voorjaar weer
De animo om deel te nemen aan deze dag was groter dan de beschikbare capaciteit.
De inschrijvers die helaas niet ingepland konden worden hebben een afwijzingsbericht ontvangen en worden als eerste benaderd als er in het voorjaar van 2023 weer zo’n dag wordt georganiseerd. Gelet op de positieve reacties van de deelnemers na afloop zal deze dag zeker een vervolg krijgen.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief