Afbeelding
Foto: Tijn van der Muuren

In de startblokken voor het carnaval

Door: Amy Klaverveld Algemeen

OUDENBOSCH - Honderden puiten en dikkoppen verzamelden zich zaterdag voor een echte traditie. Zo’n drie weken voor de start van het carnaval konden zij tijdens de Centrale Kaartverkoop tickets bemachtigen voor de bals, feesten en evenementen tijdens het Puitenols carnaval.

Op zaterdag 28 januari hield Stichting Oudenbossche Karnaval een grote verkoopmiddag voor de toegangskaartjes voor het carnavalsweekend. Dikkoppen en puiten konden in de rij staan voor de vele bals, de (jeugd)kwaok of het harmonieconcert. Al ruim van te voren ontstond er een rij met de velen die een kaartje wilden bemachtigen. En dat was niet voor niets, het eerste bal was binnen een mum van tijd uitverkocht.

Met een mengelmoes aan gevoelens stonden geïnteresseerden in de rij. Opgelucht, omdat het allemaal weer op de ouderwetse manier kan, de spanning van de carnaval die in aantocht is en een tikkeltje stress in de hoop genoeg kaarten te kunnen bemachtigen. De jongsten stonden in de lange rij te stuitteren. “Ik wil natuurlijk kaartjes voor het dikkoppenbal!”, roept een dikkop enthousiast.

Verkleed of niet-verkleed, de sfeer in de rij was gemoedelijk en vol opluchting. Met de sluiting van Fidei et Arti was het voor het Puitenols carnaval nog wel even de vraag op welke locatie feest zou worden gevierd. Gelukkig is daar een oplossing voor gevonden  Zo zijn de avonden van het Dikkoppenbals naar de Vossenberg verhuisd.

Het was bijkletsen en ongeduldig wachten tot men in groepjes van elf naar binnen werden geloodst. Eenmaal binnen gingen de kaarten als warme broodjes over de toonbank. Carnavalsclubs en -verenigingen zette hun beste beentje voor om de kaarten te verkopen endat was niet zonder succes. Zo was Mèskesbal al snel uitverkocht.

Voor de feestvierders die afgelopen zaterdag niet aanwezig konden zijn, zijn er nog kaarten beschikbaar. Deze zijn op verschillende locaties in Oudenbosch te koop of bij de organisatie van de desbetreffende bals. Liefhebbers moeten wel vlug zijn, want de kaarten vliegen de deur uit.

Volgende week wordt het Puitenolleke verspreid door het dorp met daarin de volledige carnavalsagenda van Oudenbosch.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief