Afbeelding
Foto: Saver

Meer waardering voor vuilnismannen en - vrouwen: Saver rolt rode loper uit

Door: Amy Klaverveld Algemeen

HALDERBERGE - Voor medewerkers van afvalverwerkingsbedrijf Saver werd vanmorgen vroeg de rode loper uitgerold. Een speciale actie ter ere van de Week van de Afvalhelden. Deze week worden afvalhelden door het hele land in het zonnetje gezet.

Al vroeg in de ochtend werden de medewerkers van Saver verrast met een rode loper. Onder het genot van een glaasje champagne en cake kregen zij een heus loflied te horen. Met termen als ‘Saverheld’ en ‘afvalheld’ werden zij door een accordeonist toegezongen. Manager operations Jan Noordijk hield tevens een toespraak om zijn dankbaarheid aan de medewerkers te tonen. Daarna was het voor de afvalhelden toch echt de tijd om aan de bak te gaan, maar niet zonder een speciale chocoladereep met Saverwikkel. Volgens Daphne Ansems de Vries, woordvoerder bij Saver, sluit de actie mooi aan bij de landelijke themaweek én is het echt nodig de afvalhelden eens in het zonnetje te zetten. “Negentig procent van Nederland vindt dat mensen die zorgen voor ons afval en de openbare ruimte net zo onmisbaar zijn als andere dienstverleners zoals politie en brandweer,” vertelt ze. “En 77 procent van Nederland vindt dat ‘vuilnismannen/vrouwen’ meer waardering moeten krijgen. Dat proberen we hierbij dus te doen.”

Voor de lofzanger was de dag nog niet om, om ook de dankbaarheid naar andere medewerkers te tonen, ging de accordeonist nog langs de drie milieustraten. Ook zij kregen champagne, cake, het loflied en de chocoladereep. Later op de middag deed een foodtruck zijn ronde langs de milleustraten en het hoofdkantoor om de medewerkers te voorzien van verse hotdogs.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief