Afbeelding
Foto: Bourgondisch Bosschenhoofd

Geslaagde eerste editie Bourgonisch Bosschenhoofd

Door: Redactie Algemeen

BOSSCHENHOOFD - De eerste editie van Bourgondisch Bosschenhoofd heeft vorig weekend plaatsgevonden en was zeer geslaagd. Bij dit culinaire gebeuren staan gezelligheid en wederzijdse verbinding centraal. Uiteraard hoef je geen culinaire hoogvlieger te zijn. 

De opzet is heel simpel. Er wordt door een koppel op drie locaties gegeten in Bosschenhoofd, met steeds een ander koppel aan tafel. Er wordt een gerecht naar eigen keuze  gemaakt en dit wordt thuis aan de gasten geserveerd. Na elke gang ligt er voor elk koppel een enveloppe met daarin het volgende adres klaar. Zo kunnen alle deelnemers genieten van een heerlijke maaltijd en een gezellig samenzijn.  

Voor deze eerste editie hadden zich 15 koppels aangemeld. Ongeveer drie weken van tevoren kregen zij te horen of zij een voor-, hoofd- of nagerecht moesten serveren. De 15 koppels verzamelden zich in de Haard, alwaar voor iedereen een amuse met een prosecco werd geserveerd. Zo konden de deelnemers al een beetje kennis maken met hun disgenoten. Vervolgens ging ieder duo op de fiets naar een adres waar men aan kon schuiven bij het voorgerecht. Opvallend was dat veel deelnemers zowel op culinair gebied als op tafeldecoratie op restaurantwaardige wijze hadden uitgepakt. Na de laatste gang kwamen alle deelnemers naar café Stroop om onder het genot van een “afzakkertje” gezellig na te praten. De reacties op deze eerste editie waren geweldig en lovend. Zo’n evenement was voor herhaling vatbaar!

Door deze enthousiaste reacties voelen we ons als organisatie verplicht om volgend jaar de tweede editie van Bourgondisch Bosschenhoofd te houden. Noteert U alvast maar zaterdag 30 maart 2024 in uw agenda.

Ben je geïnteresseerd en wil je bij ons aanschuiven, bekijk dan onze facebook- of instagrampagina Bourgondisch Bosschenhoofd en/of stuur een email naar BourgondischBosschenhoofd@gmail.com.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief