De band The Explosion Rockets komt naar Rucphen.
De band The Explosion Rockets komt naar Rucphen. Foto: The Explosion Rockets

Kiwanis Halderberge-Rucphen gaat rock-’n-rollen

Door: Johan Wagenmakers Algemeen

RUCPHEN - Met het organiseren van een Rock’n Roll Event op zaterdag 2 september op het marktplein en in Agora slaat Stichting Kiwanis Kids Foundation Halderberge/Rucphen een nieuwe weg in. De opbrengst van dit festival is om kansarme Nederlandse en Oekraïense kinderen een onvergetelijk dagje Efteling te bezorgen. 

De eerste zaterdag van september wordt het marktplein en Agora omgetoverd tot één groot rockabilly walhalla met oldtimers, oude brommers en motoren, stands met artikelen uit de fifties en sixties, dansdemonstraties en allerlei swingende optredens. De evenementencommissie van Kiwanis, bestaande uit Danny van Rijswijk, Denie de Jong, Willy Dircken en Jan Oomen, zocht naar een alternatief voor de traditioneel in het najaar te houden Oesterparty. “Dat was financieel gewoon niet meer haalbaar, dus zochten we naar iets anders, iets geheel nieuws,” vertellen Oomen en Dircken. 

Live-acts

Horecaman Remco van den Heuvel uit Oud Gastel kwam met goede ideeën en suggesties en in samenwerking met Stichting Rockin’Wouw gaat het 1e Kiwanis Rock-’n-Roll Festival op 2 september van start. “Vooral via Niels Bakker en Walter Voorheijen van Rockin’Wouw hebben we de weg weten te vinden en zij helpen ons waar het maar kan. Zo zorgen zij voor de artiesten en een deel van de aankleding.” Het festival wordt aan elkaar gepraat door DJ Ad van Loon van Radio Rucphen FM, een expert als het gaat om muziek uit die tijd. Naast zijn presentatiewerkzaamheden gaat Ad uiteraard ook achter de knoppen staan om de mensen in de juiste rock and roll-sfeer te brengen. Live-acts zijn er van The Explosion Rockets. Zij toeren al bijna 40 jaar met een wervelende rock and roll show door geheel Europa en zijn een graag geziene gast op vele festivals en concertpodia. In 2014 ontving de band de ‘Andy Tielman Award’. Hun opzwepende show met de nodige humor maakt dat elk optreden een lust voor oor én oog is. Verder maakt allround zanger Peter Ryan zijn opwachting om de bezoekers met zijn gedrevenheid en passie te vermaken. Als Elvis Tribute Artist zullen zeker een groot aantal hits van Elvis in zijn optreden niet ontbreken.

Toegankelijk

In totaal kunnen er maximaal zo’n 500 bezoekers ontvangen worden. De aanvang is om vijf uur en om elf uur zal de muziek langzaam uitdoven. “Om het voor iedereen betaalbaar te houden hebben we getracht om zowel de entreeprijs als de prijzen voor drank en food zo laag mogelijk te houden.” Naast reguliere kaarten worden er tevens sponsorpakketten uitgezet. Informatie hierover via wdircken@home.nl. “Als het een geslaagd evenement wordt zijn we de koning te rijk. We doen het gewoon om het goede doel te dienen en zeker niet om op de voorgrond te treden. We genieten ervan dat wat we organiseren een succes is en dat we daarmee anderen weer kunnen helpen.”

Mastreechter Staar 

Kiwanis Halderberge/Rucphen organiseert diverse evenementen waarbij de nodige fondsen worden verkregen. “Op zaterdagavond 16 december hebben we de Mastreechter Staar weer kunnen boeken in de Basiliek. Nadere informatie hierover volgt tegen die tijd.” Kiwanis kan zeker nog nieuwe leden gebruiken. “Als je het vrijwilligerswerk niet schuwt, een hart voor de zwakkeren van de maatschappij hebt en er affiniteit mee hebt ben je meer dan welkom.”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief