Afbeelding
Foto: Google Maps

Jaar cel voor dodelijk ongeval met lachgas Standdaarbuitensedijk

Door: Amy Klaverveld Algemeen

OUD GASTEL - De autobestuurder van het ongeval op de Standdaarbuitensedijk vorig jaar mei, moet voor een jaar de cel in. Bij het ongeval overleed een 17-jarige jongen. 

Vorig jaar mei reed een auto vroeg in de morgen van de Standdaarbuitensedijk bij Oud Gastel af. In de auto zaten twee meisjes van 16 jaar, een 17-jarige jongen en de 23-jarige bestuurder. De twee meisjes raakten zwaargewond, de 17-jarige jongen overleed ter plaatse. 

De 23-jarige bestuurder, afkomstig uit Breda, had die bewuste avond een auto geleend van een vriend, zo meldt Omroep Brabant. De 23-jarige bestuurder, de 17-jarige jongen en de twee meisjes hadden lachgas gebruikt en zijn daarna gaan rijden. Er werd hard gereden en ook in de auto werd er nog lachgas gebruikt. Rond 04.00 uur verloor de bestuurder de macht over het stuur en de auto vloog met ruim 130 km/u uit de bocht op de Standdaarbuitensedijk. De wagen raakte eerst een boom en belandde vervolgens op zijn kop in het naastgelegen weiland. De twee meisjes raakten ernstig gewond en moesten naar het ziekenhuis, de 17-jarige jongen overleefde de klap niet. 

De 23-jarige bestuurder heeft van de rechter nu een jaar cel opgelegd gekregen, bovendien mag hij drie jaar lang geen motorvoertuig besturen.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief