Afbeelding
Foto: Grote Clubactie

Zaterdag start de Grote Clubactie weer: Maar liefst 10 Halderbergse clubs doen mee

Door: Yvonne Vermeulen Algemeen

HALDERBERGE - Vanaf morgen gaan verenigingen weer op pad voor de jaarlijkse Grote Clubactie. In Halderberge gaan tien verenigingen langs de deuren. Clubs doen mee om extra inkomsten op te halen, voor de kas. De actie is nog altijd zeer populair onder het Nederlandse verenigingsleven. 

Van voetbal tot scouting, van gymnastiek tot atletiek en van fanfare tot badmintonvereniging. Voor 3 euro per lot steunen mensen een club bij hen in de buurt. Maar liefst 80% hiervan is direct voor de clubkas. Met de opbrengsten worden mooie clubdoelen gerealiseerd zoals het organiseren van een jeugdkamp, het aanschaffen van nieuwe trainingsmaterialen of het vieren van een jubileum.

Van klop-klop naar WhatsApp en TikTok
Denk je aan de Grote Clubactie, dan denk je aan de charme van trotse jeugdleden die in hun clubtenue langs de deuren gaan. En ja, die verkopertjes bellen straks weer aan! Ook aan de digitale deur, want met één klik op de tablet of smartphone bereiken ze tegenwoordig ook ooms en tantes door het hele land.

Hoogst uitkerende loterij
De Grote Clubactie kent het hoogste uitkeringspercentage van alle loterijen in Nederland. Daarnaast steun je met het kopen van loten niet alleen de vereniging, maar maak je zelf ook nog kans op mooie prijzen. De hoofdprijs is een geldbedrag van € 100.000,-. De trekking vindt plaats op 28 november 2023.

Dit jaar doen in de gemeente Halderberge de volgende clubs mee:

Oud Gastel DE VOGELMUZIKANTEN, RK Gymnastiekvereniging Vlug en Lenig, D.I.O.Z., DE VUURTOREN
Oudenbosch Atletiek Vereniging Oudenbosch 1983, Alpha, Handboogvereniging Concordia Florebith
Hoeven Voetbalvereniging Hoeven, Korfbalvereniging Springfield
Bosschenhoofd Roomskatholieke Voetbalvereniging Devo


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief