Kelly (midden onder) omringt door haar collega's
Kelly (midden onder) omringt door haar collega's Foto: Johan Wagenmakers

Juf Kelly staat 25 jaar aan zwembad de Baarlebossche

Door: Johan Wagenmakers Algemeen

OUDENBOSCH - Op 7 december vierde coördinator en zwemjuf Kelly van der Meeren (45) haar 25-jarig dienstverband bij zwembad LACO  de Baarlebossche. Mede door haar collega’s en vele onverwachte bezoekjes en verrassingen werd het voor haar een onvergetelijke dag.

“25 jaar geleden kwam ik naar Oudenbosch en had geen idee waar het zwembad ergens was,” vertelt ze terugdenkend aan haar eerste werkdag. Nu kan ze de weg er naartoe wel dromen. Kelly is geboren en getogen in Bergen op Zoom en noemt zichzelf een échte krab. “Ik speel ook al 25 jaar saxofoon in een dweilband.” Zwemmen vond ze altijd al leuk. “Als kind was ik een waterratje.” Omdat ze daarnaast graag met kinderen wilde werken besloot ze een driejarige opleiding in het zwemonderwijs te volgen. “De Pabo zag ik niet zitten, maar puur zwemonderwijzeres wel. Sport, kinderen en bewegen waren daarbij mijn drijfveren. Mijn opleiding heb ik in Hoogerheide gevolgd en was specifiek voor baby-peuters en aquazwemmen. Toen ik bij de Baarlebossche solliciteerde was het nog van de gemeente en was ik dus ambtenaar. Zo’n 20 jaar geleden is het door LACO overgenomen en straks vallen we onder Sportfondsen.” 

Beduusd

Op dit moment komen haar collega’s luid ‘lang zal ze leven’ zingend het zwembad binnenvallen. Kelly wordt zowat bedolven onder de inhoud van een aantal ploppers en uitbundig gefeliciteerd en geknuffeld. Ze is er zichtbaar emotioneel en beduusd van. “Het is leuk om iedereen te zien en dat ze de moeite hebben genomen om in hun vrije tijd langs te komen.” Eerder hadden ze het hele zwembad al versierd en volgehangen met foto’s en zelfbedachte tegelwijsheden. “Wij zijn wel een feestteam zo onder en met elkaar. Van het diploma zwemmen maken we altijd een feestje en regelmatig houden we op thema gerichte activiteiten waarbij er verkleed moet worden. Daar hebben ze nu foto’s van opgezocht en over het bad verspreid.”

Spring-in-t-veld

“Kelly is een zwemjuf in hart en nieren. Een spring-in-t-veld want ze wil op alle plekken tegelijk zijn. Omdat ze controle wil hebben en alle touwtjes in handen houdt moet ze wel oppassen dat ze zichzelf niet overloopt. Nee, we zijn heel tevreden over haar,” vertelt haar collega Loes. Dat beaamt haar vrouw én tevens collega Petra, met wie ze in Bergen op Zoom woont en dochter Liv van 11 jaar opvoedt. “Thuis is dat ook zo, maar dat geeft niet hoor. Daarom was het extra leuk om ze op deze manier te verrassen, al ben ik wel blij dat ik daarover nu niet meer mijn mond hoef te houden,” lacht ze.

Dankbaar

Naast het geven van zwemtrainingen en lessen heeft Kelly de leiding over het 18-koppige team. “Dat bestaat naast zwembadpersoneel uit mensen van de civiele- en technische dienst en de receptie.” Ze heeft ook geleerd om naast kinderen met ouderen te werken. “Dat bevalt me prima. Zoals aquajoggen waarbij ze bewegen op muziek. Mensen zijn dan zó dankbaar. We kennen alle mensen die hier komen zwemmen. In coronatijd hebben we zelfs iedereen opgebeld om te vragen hoe het ging. Dan merk je dat dat erg gewaardeerd wordt, zeker op zo’n dag als vandaag. Het blijft nog steeds een heel leuk vak. Ik heb de goede keuze gemaakt destijds,” zegt ze tot slot zonder twijfel.Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief