Organisatie van het toernooi tijdens de prijsuitreiking van toernooi van het jaar.
Organisatie van het toernooi tijdens de prijsuitreiking van toernooi van het jaar. Foto: KNLTB

Open Jeugdtoernooi TPC Pagnevaart valt in de prijzen

Algemeen

HOEVEN - Elk jaar wordt de prijs voor beste toernooi van het jaar uitgereikt, dit jaar was het Finnpaints open jeugd tennis en padel toernooi TPC Pagnevaart genomineerd voor deze bijzondere prijs en wist deze prijs ook nog mee naar huis te nemen.

Zaterdag 17 februari was de grote dag voor de organisatie van het tennistoernooi. Op de vroege zaterdagochtend vond in Ahoy Rotterdam, tijdens het ABN AMRO World Tennis Tournament, het KNLTB jaarcongres plaats met als afsluiting de uitreiking van de jaarprijzen. Onder deze prijzen vallen; Beste toernooi van het jaar, beste vereniging van het jaar en beste vrijwilliger van het jaar. De eerstgenoemde springt uit het oog omdat het Finnpaints open jeugd en padeltoernooi TPC Pagnevaart kans maakte op deze bijzondere prijs.

Na een lange ochtend vol met speeches, heuse talkshows, motivational speeches en zelfs een 8 minuut durende ‘hormoonprikkelende’ workout, waarbij het zweet bij sommigen op het voorhoofd stond, kwam het einde in zicht en kon de ontknoping beginnen.

Resultaat

10 jaar lang is er door alle leden van de commissie hard aan gewerkt om het toernooi elk jaar beter en beter te laten worden, met resultaat. De uitreiking van de prijzen ging ietwat abrupt; weinig spanningsopbouw en geen echte ceremonie, enfin, misschien waren de verwachtingen hiervan iets te hoog. Het gaat immers om de prijs. En die prijs, die kwam er.

Het Finnpaints open jeugd en padeltoernooi TPC Pagnevaart is uitgeroepen tot toernooi van het jaar 2023. Onder daverend applaus werd de prijs; een bokaal, oorkonde, bos bloemen en uiteraard de eer, in ontvangst genomen door Alex Oonincx, het brein achter het toernooi. Blije, lachende gezichten allom maakte het plaatje compleet.

Foto’s

Nadien was er de tijd voor foto’s op het podium met elkaar of met oude tennislegendes zoals Jacco Eltingh, Kiki Bertens of Alex Corretja. Al met al was het een bijzondere dag voor TPC Pagnevaart en de organisatie van het winnende toernooi, de eer kan ze nooit meer ontnomen worden.Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief