Voedselkastje Homico
Voedselkastje Homico Foto: Homico

Voedselkastje Bosschenhoofd sluit na aanhoudende diefstal

Algemeen

BOSSCHENHOOFD - Het voedselkastje bij Homico in de St. Gerardushof in Bosschenhoofd, gevuld met levensmiddelen en menstruatiemateriaal sluit noodgedwongen, vanwege aanhoudende diefstal. Mensen die het nodig hadden wisten de weg goed te vinden, want er werd de voorbije jaren goed gebruik van gemaakt.

Bij Homico in de St. Gerardushof in Bosschenhoofd staat sinds enkele jaren een kastje gevuld met levensmiddelen en menstruatiemateriaal. Hier werd jarenlang goed gebruik van gemaakt, maar door aanhoudende diefstal stopt dit initiatief noodgedwongen. “Het is ten onder gegaan aan het eigen succes”, vertelt een teleurgestelde Wim de Rijck, secretaris van Homico. Wim vulde zelf iedere maand het kastje voor 40 tot 50 euro aan goederen. En ook mensen uit de buurt stopten er levensmiddelen of menstruatiemateriaal in die zij over hadden. De laatste tijd werd het kastje in de middag gevuld en rond 19.00 uur stopte er een auto en werd de volledige inhoud geplunderd. 

Volgens Wim zijn er in de gemeente Halderberge meerdere vergelijkbare kastjes en ook zij ondervinden dezelfde problemen: “zij kunnen het kastje op slot doen of halen in de avond de inhoud eruit. Wij hebben geen slot en ik woon zelf ook niet in Bosschenhoofd. Om dan iedere dag twee keer hiernaartoe te rijden om het te legen en te vullen is ook lastig.” De buurtbewoners voelden zich door de diefstal ook onveilig en dat is niet de bedoeling, vindt Wim. “Helaas hebben enkelen het voor anderen verpest”, besluit Wim.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief