Afbeelding
Foto: Ankie de Bruijn – Leijdekkers

Eigen supermarkt voor inwoners Bosschenhoofd

Door: Ankie de Bruijn – Leijdekkers Algemeen

BOSSCHENHOOFD - Aan het Sint Gerardushof in Bosschenhoofd is dinsdagavond een nieuwe supermarkt geopend. De ruim opgezette winkel met bijna 60 parkeervakken voor de deur is een bevordering van de leefbaarheid in het dorp. Met de komst van de nieuwe supermarkt heeft Bosschenhoofd nu een eigen supermarkt.

Bosschenhoofd is een ervaren ondernemer rijker. De 29 jarige Gerald Ossenblok werkt al sinds zijn veertiende in een supermarkt, waarvan de laatste 9 jaar als vestigingsmanager. Hij geniet van zijn werk vanwege de afwisseling en het contact met mensen. Gerald vindt het belangrijk dat zijn supermarkt volle schappen heeft en dat het er schoon, netjes en gezellig is.

Nikki Ossenblok, trotse moeder van de jonge ondernemer is één van de nieuwe medewerkers en hoopt de inwoners van Bosschenhoofd persoonlijk te leren kennen. Het doet de familie goed dat er zo veel belangstellenden op de opening afgekomen zijn.

Zelfstandigheid terug

Onder de aanwezigen is mevrouw de Rooij uit Bosschenhoofd. Zij was tot nu toe voor al haar boodschappen afhankelijk van de hulp van haar kinderen, die laatst nog voor hun moeder naar Hoeven reden voor een doosje paracetamol. De komst van de supermarkt in het dorp betekent voor mevrouw de Rooij dat ze een stukje zelfstandigheid terug krijgt. Ze kan met behulp van haar rollator de kleinere boodschappen voortaan weer zelf in huis halen.

Werkgelegenheid  

Jeanne Vissenberg is eveneens enthousiast over de opening van de winkel. Zij noemt het nu al één groot feest met alle hapjes en drankjes en zo veel mensen. Ze ziet er naar uit om haar dorpsgenoten te ontmoeten tijdens het boodschappen doen. Mevrouw Jagoda vindt het fijn dat de komst van Boon’s dagmarkt ook voor werkgelegenheid gezorgd heeft in Bosschenhoofd. Een vriendin van mevrouw zat thuis en gaat nu aan de slag bij de supermarkt.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief