Vlnr: Frits Broeders, John Roovers en John Schollink
Vlnr: Frits Broeders, John Roovers en John Schollink Foto: Marcel Marijnissen

Driebander John Roovers wint NK Driebanden Groot Extra Klasse

Algemeen

HOEVEN - Op 7 april 2024 is John Roovers van de Hoevense biljartvereniging ZBGG Nederlands kampioen geworden in de categorie Driebanden Groot Extra Klasse.

In totaal 81 deelnemers, verdeeld over 16 poules verspreid door het hele land, hebben in februari en maart de nationale voorwedstrijden gespeeld om zich te plaatsen voor de landelijke finales. 

In de voorrondes op 9 en 10 maart, georganiseerd bij biljartcentrum ’t Tapperijke in Hoeven, had John zich geplaatst voor de finales van de Nederlandse kampioenschappen die dit jaar gehouden werden op 6 en 7 april in het Limburgse plaatsje Siebengewald. 

Slechts de beste 12 spelers mochten hieraan deelnemen.

Nederlands Kampioenschap

In de eerste vijf poulewedstrijden bij het NK wist Roovers zich knap twee keer terug te knokken van een achterstand en zich zodoende voor de halve finales te plaatsen. In deze halve finale moest Roovers het opnemen tegen Wilco Meusen. Na 12 beurten keek Roovers tegen een enorme achterstand van 26 tegen 13 caramboles aan. Maar dankzij een comeback door zeer sterk spel in de 2e helft van de partij wist de Hoevenaar zich prima te herstellen. De halve finale werd gewonnen met 35 tegen 32 caramboles.

Moyenne 

In de finale speelde Roovers een sterke partij en zette zijn tegenstander Frits Broeders met 35 tegen 24 caramboles in 36 beurten opzij. Met een moyenne van 1,209 op het NK sleepte Roovers daarmee de titel van Nederlands kampioen Driebanden Groot Extra Klasse binnen.

Tekst gaat verder onder afbeelding


Huldiging John Roovers bij thuislocatie ‘t Tapperijke in Hoeven - Foto: Paul Klijs

Na de terugreis vanuit Siebengewald werd John Roovers nog uitgebreid gehuldigd door bestuur en leden van ZBGG in zijn thuislocatie ’t Tapperijke in Hoeven.Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief