Lions Halderberge organiseren veel Goede Doelen activiteiten
Lions Halderberge organiseren veel Goede Doelen activiteiten Foto: Archief Lions Halderberge

Mixed Lions zoeken externe vrijwilligers in Halderberge

Algemeen

HALDERBERGE - De Halderbergse Lions zijn op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Daarbij wil de 30-jarige club nieuwe wegen inslaan. In november nam de club het besluit om als gemengde club verder te gaan. Bovendien wordt ook gekeken naar een andere invulling van het lidmaatschap. “Tijden veranderen.” meldt woordvoerder Arnold Augustijn.

“De afgelopen jaren is het aantal activiteiten fors toegenomen en dat is natuurlijk prachtig voor de goede doelen die we daarmee steunen. Maar dan hebben we ook meer handen nodig. We merken dat veel mensen willen helpen, maar niet in een traditionele Lionsrol van 2 keer per maand bijeen komen.” De term Lions Externe Vrijwilliger probeert de nieuwe rol te benoemen. “Je kunt dan denken aan Sint cadeautjes inpakken, de Quiz mee organiseren, NL Doet ondersteunen, vogelhuisjes timmeren, of als taalmaatje optreden.”

Belangrijk en verrijkend

De Halderbergse Lions hopen met deze concrete voorbeelden nieuwe vrijwilligers te inspireren. “We hopen echt dat we hiermee nieuwe ondersteuning kunnen binnenhalen, want goede doelen helpen is niet alleen belangrijk, maar ook verrijkend.” Vanavond organiseert de Halderbergse Lions een quizavond in Oudenbosch: https://halderberge.lions.nl/27e-halderbergse-lionsquiz-2024. Daar wordt meer bekendheid gegeven aan de term Lions Externe Vrijwilliger.Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief