Rhinaldo juicht na zijn doelpunt
Rhinaldo juicht na zijn doelpunt Foto: Benno Elsenaar (BELfoto services

SC Gastel 1 wint kraker bij BSC

Algemeen

OUD GASTEL - SC Gastel heeft afgelopen weekend de kraker uit bij BSC in Roosendaal met 2-4 gewonnen. Het einde van de competitie nadert. Het verschil tussen beide ploegen was voor aanvang 2 punten in het voordeel van Gastel, wat ook nog een wedstrijd tegoed heeft. De belangen waren groot: verder afstand nemen of spannende weken in het vooruitzicht.

Kees de Rooij liet de volgende 11 namen starten: Coert Doomen, Kevin van Veen, Wesley Kotta, Mats Helmons, Richard Hamers, Koen de Vos, Sven Damen, Harm Lambregts, Matthijs Nagtzaam, Bas van Oers en Robin Tak.

In de beginfase was het aftasten, maar Gastel groeide na een klein kwartier spelen in de wedstrijd. De eerste kans voor Gastel was in de 16e minuut. Een te korte terugspeelbal werd onderschept door Robin en kon schieten. De keeper van BSC kon de bal net naast tikken. Kort hierna kreeg BSC ook hun eerste kans. Een verre inworp wordt richting goal gekopt, maar Coert kan met een maximale strekking redden.

Eerste helft gaat gelijk op

Toch was het BSC dat op voorsprong kwam terwijl Gastel meer de baas werd. In de 18e minuut was het de linksbuiten die van een redelijke afstand de bal in de korte hoek raak schiet (1-0). Gastel rechtte de rug en kon steeds de vrije man vinden. In de 21e minuut een vrije trap van Harm welke Matthijs bereikte, die voor zijn man komt en de bal in kopt. De keeper kon de bal nog net overtikken. BSC had moeite met de hoge druk van Gastel, waardoor ze veel de lange bal speelde. Gastel won vaak dat duel en had weer balbezit. In minuut 37 beloonde Gastel zich met de terechte gelijkmaker. Een mislukt schot van Koen belandde in de voeten van Harm. Met een voorzet wist hij Robin te bereiken, en Robin kopte de bal tegen het net (1-1).

BSC probeerde zich te herpakken, maar het was voornamelijk Gastel dat domineerde en in de extra tijd van de 1e helft zich beloonde met de voorsprong. Afjagen van Matthijs zorgde voor balbezit op het middenveld. Robin werd ingespeeld en liet de bal vallen op Sven die Richard wegstuurde. De voorzet van Richard bereikte Sven, die de bal doorspeelde op Harm. Zijn voorzet viel op het hoofd van Bas (1-2). Gastel ging met een voorsprong rusten, maar wist dat de tweede helft zwaar zou worden.

2x rood BSC

Kort na rust was het dan toch BSC dat toesloeg. Gastel stond verkeerd en kreeg plots de gelijkmaker om de oren (2-2). Gastel kon opnieuw de rug gaan rechten en jagen op de overwinning. Het groeide in de tweede helft wederom beter in de wedstrijd en was weer heer en meester. Dit leidde tot een voorsprong, want in de 70e minuut kopte Matthijs een corner van Harm binnen (2-3). Gastel kreeg nog meer goede kansen en gaf zelf niets meer weg. In de 79e minuut werd Gastel in het zadel geholpen. Na 2 maal een opstootje kon een speler vertrekken bij BSC en nog geen twee minuten later kon een ander ook vertrekken na zijn tweede kaart. Gastel speelde de wedstrijd zakelijk uit met in blessuretijd nog een treffer. Coert gooit de bal naar Kevin die ver kan door dribbelen en Finn inspeelt op rechts. Kevin krijgt na het doorlopen de bal terug en geeft een lage voorzet. Rhinaldo tikte de bal binnen (2-4).