Start van de Oranjeloop.
Start van de Oranjeloop. Foto: Paul van Dongen

Let op: Dit zijn de juiste activiteiten met Koningsdag in Oud Gastel

Door: Redactie Algemeen

OUD GASTEL - Koningsdag is en blijft een dag van tradities. Koekhappen of ballonnen oplaten, wie is er niet groot mee geworden? Tegenwoordig is het aanbod nog gevarieerder. Maar voor evenmentenorganisatie ’t Veerke blijft 1 traditie overeind: hét hardloopevenement van Oud Gastel onder de naam de Van Zuilichem Zorg Vlietloop. De 38e editie alweer.

Sportief gezien begint de Veerke-Koningsdag met de Oranjeloop, deze bestaat zelfs al 42 jaar. Deelname is trouwens ook al 42 jaar een traditie: namelijk gratis! Aanmelden voor Oranje- en Vlietloop kan vanaf 12.00 uur in Café ’t Hart van Gastel aan de Parkstraat.

Natuurlijk is er die dag weer van alles te doen in Gastel. Om 09.30 uur begint de versierde fietsoptocht. Je kunt meedoen met versierde fietsen, steppen of karren. Aanmelden is niet nodig. Vanaf 13.00 uur kun je je kleedjes klaarleggen voor de vrijmarkt op de Markt. Vanaf 13.30 tot 17.00 uur is iedereen welkom in het Veerhuis.  Vanaf 13.30 uur ligt er ook een springkussen, hindernisbaan, schminkhoek en aparte peuterhoek voor kinderen van 2 tot 13 jaar.

Ultieme uitdaging

De starttijden zijn 12.30 uur groep 1 en 2 over 460 meter; 12.40 uur groep 3 en 4 over 800 meter; 12.50 uur groep 5 en 6 over 1600 meter; 13.05 uur groep 7 en 8 over 1600 meter. En dan de 38e Van Zuilichem Zorg Vlietloop. Het loopspektakel begint rustig met de 5 kilometer om 13.30 uur. Nou ja, rustig. Meestal gaat het ook dan bij sommigen al best hard. Maar dit is de ultieme uitdaging om eens lekker door een autovrij centrum te kunnen rennen. En je krijgt nog applaus ook, want het is in Oranje-Gastel altijd lekker druk langs de kant en zeker op de sfeervolle Markt. Bedenk ook: meedoen is belangrijker dan winnen.

Het is bovendien een mooie generale voor volgend jaar als we in het 750-jarige Gastel ook een speciale Koningsdag gaan beleven. Deelnemers aan de twee langere afstanden, dus 10 km en halve marathon, hebben stipt 14.30 uur in hun agenda’s staan.

Dan beginnen deze leuke uitdagingen langs het prachtige buitengebied van Gastel waar de kleurrijke tulpenvelden in bloei staan. De voorinschrijvingen verlopen nog rustig, maar da’s meestal stilte voor de storm. Ter plaatse inschrijven kan vanaf 12.00 uur, maar gaat makkelijker/sneller via de site www.tveerke.nl.

Correctie
Door een fout staan enkele verkeerde activiteiten van Oud Gastel in de Bode vermeld. Dit zijn de juiste.




Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief