Afbeelding
Foto: 't Bossche Hart

Kinderopvang ‘t Toverbosch krijgt nieuwe plek in basisschool Bosschenhoofd

Door: Olaf Knook Algemeen

BOSSCHENHOOFD -  Kinderdagverblijf ‘t Toverbosch krijgt een nieuwe plek in basisschool ‘t Bossche Hart in Bosschenhoofd. De kinderopvang huurt momenteel een lokaal in het pand, maar de school wil deze ruimte graag terug voor eigen lessen. Het kinderdagverblijf heeft nu een andere plek in het gebouw gekocht én mag van de gemeente een paar spreekkamers van de school gebruiken voor een periode van tien jaar. 

De gemeente Halderberge wil de kinderopvang en basisschool in Bosschenhoofd graag in één gebouw huisvesten. Momenteel huurt het kinderdagverblijf een ruimte van de Borgesiusstichting in ‘t Bossche Hart. De school wil dit lokaal het liefst terug voor eigen lessen, dus zocht ‘t Toverbosch naar een nieuwe locatie voor hun kinderen.

‘t Toverbosch heeft nu een ruimte in ‘t Bossche Hart gekocht van Woonkwartier. Daarnaast wil het kinderdagverblijf de aangrenzende spreekkamers in de school huren met de mogelijkheid om deze te verbouwen. Het college stemt hiermee in. Ze mogen deze ruimte gebruiken voor een periode van tien jaar.

Te dicht bij het spoor

Eerder zocht de kinderopvang al naar een nieuwe locatie in het dorp. Ze hadden in 2018 goede hoop op de oude Spar-winkel aan de Pastoor van Breugelstraat, maar de gemeente Halderberge stak daar een stokje voor. Het kinderdagverblijf lag te dicht bij het spoor. Nu, na een langdurige zoektocht, blijft de opvang gevestigd in ‘t Bossche Hart. ‘t Toverbosch heeft ook een kinderopvang in Rucphen.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief