Jonge avonturiers zoeken naar dino's in Oud Gastel.
Jonge avonturiers zoeken naar dino's in Oud Gastel. Foto: Johan Wagenmakers

150 kinderen spotten dino’s in het Gastels Speelbos: ‘Wat een feest!’

Door: Johan Wagenmakers Algemeen

OUD GASTEL - Vorig jaar augustus werd er in het Gastels Bos een elfjestocht gehouden, die erg veel belangstelling trok. Voortbordurend op dit succes was er vorige week woensdag 2 mei om en nabij het Gastels Speelbos een dino-speurtocht uitgezet. Evenals de elfjestocht bedacht door Conny Koppelaar en samen met Annet Akkermans van Stichting Groen Ontmoet verder uitgewerkt en uitgezet.

“Vorig jaar heb ik hier in het Gastels Bos de elfjestocht georganiseerd. Dat idee had ik meegenomen uit Dordrecht waar ik leerplichtambtenaar ben, maar dan wel een positieve die problemen te lijf gaat en oplost”, laat Conny (64) weten. “Mijn kleindochter Nova is gek van elfjes en voor haar heb ik eerst elfjes in onze tuin verstopt. Dat vond ze zó leuk dat ik besloot om het wat groter aan te pakken zodat meer kinderen er plezier van zouden hebben en dat werd een groot succes.”

Tekst gaat verder onder de foto.


Annet Akkermans en Conny Koppelaar, organisatie- Johan Wagenmakers

Leuke spellen

Twee jaar geleden is ze met haar man in Oud Gastel neergestreken. “Na de elfjestocht van vorig jaar leek het me leuk om nu een dino-speurtocht te houden. Dat is meer iets voor jongens.” De dino-speurtocht stond aanvankelijk vorig jaar al op de kalender, maar de juiste vergunningen ontbraken. “Tegen die rompslomp zag ik enorm op, maar gelukkig werd ik door Annet Akkermans van Stichting Groen Ontmoet benaderd, om het samen te doen. Via Marktplaats heb ik veel dino’s op de kop kunnen tikken en daaromheen hebben we leuke spellen bedacht. Annet is als oud-kleuterleidster erg creatief en vanmorgen hebben we samen de route uitgezet. Nu is het afwachten hoeveel mensen erop af komen.”




Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief