Zee van tijd
Zee van tijd Foto: Persmap

Zee van tijd bij Filmtheater Fanfare

donderdag 1 december 2022 20:15

Zee van tijd was de openingsfilm van het Nederlands Filmfestival en regisseur Theu Boermans kennen we eigenlijk alleen van zijn theaterwerk, maar hij laat nu ook met deze film van zich horen in de filmtheaters.

Zee van tijd

do. 1 december 20.15 uur

Ergens in de jaren ’80 zeilt het jonge koppel Lucas en Johanna met hun 5-jarige zoontje Kai op zee. De paniek slaat toe, als Kai zich al te volhardend verstopt lijkt te hebben; hij moet wel overboord gevallen zijn als hun zoektocht op niets uitloopt. De ergste nachtmerrie betekent het dramatische einde van een idyllische reis en thuis doen ze er alles aan om staande te blijven, maar raken ze toch steeds verder en uiteindelijk definitief van elkaar verwijderd.

Dan maakt de film een sprong van veertig jaar en ontmoeten de dan 60-ers Lucas en Johanna elkaar na lange tijd opnieuw en is het de vraag of zo’n periode alle wonden heeft kunnen helen. Duidelijk is wel, dat ze elkaar onmiddellijk en volledig weer aanvoelen en begrijpen.

Nederland 2020. Regie: Theu Boermans. Duur: 116. Met: Sallie Harmsen, Reinout Scholten van Aschat, Elsie de Brauw, Gijs Scholten van Aschat, River Oosterink e.a.

Filmvertoning zonder pauze.

verwacht:

do. 8 dec      Tori et Lokita  (Gebr. Dardenne)             20.15 uur

Vertoningsadres: Utopiazaal Markland College, Pagnevaartweg 7, 4731 AA Oudenbosch. www.filmtheaterfanfare.nl

Locatie