Geert van den Dungen dirigeert de Matthaus Passion
Geert van den Dungen dirigeert de Matthaus Passion Foto: Matthaus Passion Oudenbosch

Twee uitvoeringen van Matthaus Passion Oudenbosch

maandag 25 maart 2024 19:00

De uitvoeringen 2024 van de Matthäus Passion vinden weer plaats in de kapel van Saint Louis. Enkele jaren geleden is de buitenkant van de kapel gerestaureerd. Het afgelopen jaar is hard gewerkt aan de restauratie van de binnenzijde. De Matthäus Passion is de eerste uitvoering die plaats vindt in de vernieuwde kapel. De gemeente Halderberge heeft er als eigenaar van de kapel alles aan gedaan om dit mogelijk te maken. Bezoekers genieten dus niet alleen van een prachtige muzikale belevenis, maar ook van de vernieuwde ambiance van de kapel. Om dit te delen met zoveel mogelijk liefhebbers is dit jaar gekozen voor twee uitvoeringen: op maandag 25 maart en woensdag 27 maart. Ook bij de 29ste uitvoering van de Matthäus Passion staat Geert van den Dungen weer als vertrouwde maestro voor het Bachkoor Brabant, de solisten en de leden van de Kooracademie Breda die begeleid worden door het barokorkest Florilegium Musicum. De solisten zijn weer van topniveau. Adriaan De Koster – tenor / Evangelist (maandag) Stephan Adriaens. – tenor / Evangelist (woensdag) David Visser – bas / Christus Enide Lebrocquy – sopraan Oscar Verhaar – countertenor Gert-Jan Verbueken – tenor / aria’s Joep van Geffen – bas/aria’s. De kaartverkoop is gestart. De ervaring leert dat de kaarten snel uitverkocht zijn; ook bij twee uitvoeringen. Kaarten kunnen worden besteld via de website www.matthausoudenbosch.nl Bestuur en vrijwilligers van de Stichting Matthäus Passion Oudenbosch kijken er, samen met de uitvoerenden, naar uit om in de Goede Week voor Pasen de tijdloze muziek van Johan Sebastian Bach weer ten gehore te kunnen brengen.

Locatie