Afbeelding
Foto: Dion Bartelen

Scouting Andriessengroep schenkt aan Oekraïne

Algemeen,Nieuws

OUD GASTEL - In de week van 7 tot en met 12 maart vindt de landelijke collecte voor Jantje Beton plaats. Ook Scouting Andriessengroep Oud Gastel gaat weer langs de deuren om te collecteren voor dit goede doel, maar dit jaar is de motivatie nóg groter dan voorgaande jaren.

Scouting Andriessengroep collecteert al jaren voor Jantje Beton. Dit goede doel zet zich samen met kinderen en jongeren in voor meer speelruimte en -kansen. Normaal gesproken gaat een gedeelte van de opbrengst van deze collecte naar Scouting Andriessengroep, voor onderhoud en aanschaf van speelmateriaal voor de eigen vereniging. Maar gezien de huidige omstandigheden in Oekraïne voelde het bestuur van de scouting zich geroepen om de kinderen en gezinnen daar te steunen. 

Scouting staat voor het bijdragen aan de persoonlijke ontwikkeling van kinderen en jongeren met respect voor anderen en de wereld om hen heen. Dit staat lijnrecht tegenover de snel verslechterende situatie in Oekraïne. Na een kort overleg was de beslissing dan ook snel gemaakt. Scouting Andriessengroep zal daarom de opbrengst die doorgaans naar de vereniging gaat volledig schenken aan wereldorganisaties WOSM (World Organization of the Scout Movement) en WAGGGS Europe (World Association of Girl Guides and Girl Scouts), om zo hun steentje bij te dragen. Deze wereldorganisaties zorgen dat de donatie bij de National Organization of the Scouts of Ukraine (NOSU) terechtkomt. Zij bieden ter plaatse humanitaire hulp aan mensen en gemeenschappen in nood. 

Wij hopen natuurlijk dat wij op uw steun mogen rekenen wanneer onze jeugdleden met de collectebus bij u voor de deur staan. Alvast heel erg bedankt namens Scouting Andriessengroep Oud Gastel!Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief