Ad en Anny Braspenning verkopen leren kleding en accessoires voor iedere leeftijd, smaak en budget.
Ad en Anny Braspenning verkopen leren kleding en accessoires voor iedere leeftijd, smaak en budget. Foto: Els Rommers

Jarige L&B Ledermode viert drie maanden feest!

Door: Janny Mathijssen Bedrijvig Nieuws

OUDENBOSCH – L&B Ledermode bestaat 40 jaar en die mijlpaal willen eigenaren Ad en Anny Braspenning graag met hun klanten vieren. "In de maanden oktober, november en december hebben we geweldige aanbiedingen en winacties", laat het ondernemerskoppel weten. Hun enorme winkelpand is tot aan de nok toe gevuld met de prachtigste leren kleding en accessoires, dus dit is hét moment om een kijkje te nemen op de Bosschendijk.

DOOR ELS ROMMERS

Eigenlijk was het puur toeval dat Ad Braspenning in dit vak terecht kwam. "Als 17-jarige gaf ik ponyrijles aan een jochie, wiens vader in suède jassen handelde. Hij vroeg of ik hem wilde helpen. Ik moest de kleding opborstelen en gespen aan riemen maken. Eerst in een schuurtje, later in een loods", blikt Ad terug. "Ton de Laat kwam erbij en de zaken liepen steeds beter. Samen runden wij het bedrijf dat inmiddels zelf de kleding ontwierp en maakte. Op een gegeven moment besloten we zakelijk samen verder te gaan. Dat was de geboorte van L&B."

Eerste grote order
Het bleek een gouden stap, want vrijwel meteen meldde zich de eerste klant, en niet de geringste. "Piet Zoomers wilde 50 lumberjacks per week geleverd krijgen", weet Ad nog goed. "Kort daarna konden we ons eerste winkelpand openen in Etten-Leur. Anderhalf jaar later verhuisden we naar een loods achter de basiliek. In 1987 hebben we een eigen pand neergezet, hier aan de Bosschendijk. Toen we alles nog zelf produceerden, maakte het atelier een groter deel uit van de totale oppervlakte. In de loop der tijd is de winkelruimte aanzienlijk uitgebreid en nu maken we zelf nog slechts 10% van de collectie die we hier voeren."

Bijzondere leermomenten
Leermomenten hebben we allemaal in het leven en Ad en Anny in het bijzonder! Aan welke koesteren ze bijzondere herinneringen? "Aan de order van 1100 leren jassen voor de parkeerwachters van Rotterdam", noemt Ad als eerste. "En aan de bruiloft van mijn broer die ik in het leer mocht steken. Hij is niet de enige bruidegom, hoor. Pas geleden mochten we de kostuums maken voor twee mannen die met elkaar gingen trouwen, plús hun entourage. Het ene pak was knalgeel met een zwart overhemd en de kleuren van het andere pak waren precies andersom. Ook artiesten hebben ons weten te vinden. Corry Konings, René, Shuman en Ted de Braak behoorden tot onze klantenkring."

 

Leer ademt!
"En de modeshows in de Bosbadhallen destijds, die waren ook onvergetelijk", vult Anny aan. Ad schiet spontaan in de lach. "Eén keer kregen we een bommelding. Iedereen moest acuut naar buiten. Het bleek loos alarm." Uit alles wat Ad en Anny zeggen, blijkt hun liefde voor en toewijding aan hun vak. "In de wereld zwerven duizenden unieke door ons gemaakte exemplaren rond. Eenmaal een jas bij ons gekocht, zien we die klant voorlopig niet terug, want ze zijn kwalitatief allemaal goed", zegt Ad stellig. Hij demonstreert een aantal huiden en laat zien waar hij allemaal op let. "Goed leer ademt, is winddicht, vormt zich naar je lichaam én gaat jaren mee, dus is op langere termijn bezien niet duur."

Alleen maar winnaars
En met de huidige acties wordt de aanschaf van een leren jas of één van de modieuze accessoires wel erg laagdrempelig gemaakt. "Een aantal modellen bieden we voor € 100 en sommigen zelfs voor € 40 aan. Bij besteding van minimaal € 250 krijg je een cadeaubon van € 40 en wie het oudste aankoopbewijs heeft, wint een nieuwe jas van € 300. Bovendien verloten we een tas en… afijn, kijk maar op onze website en onze Facebookpagina", adviseert Ad tot slot.Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief