Manuela Lubach (54) is blij dat ze nu in Bosschenhoofd haar eigen praktijk heeft.
Manuela Lubach (54) is blij dat ze nu in Bosschenhoofd haar eigen praktijk heeft. Foto: Medisch Pedicure praktijk VoetcarePlus

Medisch Pedicure praktijk VoetcarePlus is hét adres voor uw voetverzorging

Door: Johan Wagenmakers Bedrijvig Nieuws

BOSSCHENHOOFD - Bij Medisch Pedicure praktijk VoetcarePlus kan men op een vakkundige, kwalitatieve en professionele wijze de voeten laten verzorgen. Hier kan men niet alleen terecht voor een standaard of cosmetische behandeling, maar zeker ook voor gespecialiseerde voetbehandelingen.

Eigenaresse Manuela Lubach (54) is oprecht blij dat ze nu in Bosschenhoofd haar praktijk heeft. “Ik kom oorspronkelijk uit Rotterdam, maar kwam vroeger veel in Rijsbergen, omdat mijn ouders daar 50 jaar lang een caravan hadden. Daardoor ben ik altijd al gek op Brabant geweest,” vertelt ze.

Nadat ze eerst in de horeca werkzaam geweest is, koos ze er op latere leeftijd voor om pedicure te worden. “Ik werkte in een casino toen ik mijn man leerde kennen. Dat was veel nachtwerk, we zagen elkaar nauwelijks, dus besloot ik om wat anders te gaan doen.”

Gediplomeerd

In 2001 haalde ze haar basisdiploma pedicure en begon ze voor zichzelf. “Ik heb veel opleidingen gedaan, maar uiteindelijk voor de voeten gekozen. In 2015 heb ik mijn medisch pedicure diploma gehaald.”

Vijf jaar geleden zijn ze verhuisd naar Bosschenhoofd. “Mijn man en ik hebben geen kinderen en woonden op een appartement in Rotterdam. Daar hadden we het wel gezien. We hebben een beetje rondgekeken en kwamen hier terecht. Al vanaf de eerste dag wilde ik niet meer terug. De sociale contacten zijn hier veel leuker. Wij zijn volop aan het inburgeren en doen zelfs mee aan carnaval,” lacht ze.

In een gezondheidscentrum in Rotterdam-Alexander heeft Manuela ook nog steeds een praktijk. “Die ben ik aan het afbouwen. Dat heen en weer rijden gaat mij steeds meer tegenstaan.” Daarom heeft ze een jaar geleden aan huis een praktijk in Bosschenhoofd opgestart. “Geen reistijd meer bevalt me erg goed.”

Oplossingen

Bij Medisch Pedicure praktijk VoetcarePlus kan men niet alleen terecht voor een standaard voetbehandeling, maar ook voor gespecialiseerde behandelingen de zogenoemde risicovoeten: diabetische, reumatische, spastische, oudere, verwaarloosde en oncologische.

Daarnaast behoort cosmetische voetbehandeling tot de mogelijkheden. “Iedereen die problemen, klachten of op wat voor manier dan ook last van de voeten heeft kan bij mij terecht. Ik vind het leuk om oplossingen te bedenken en kijk dieper naar de oorzaak, zodat men bijvoorbeeld niet elke zes weken terug hoeft te komen om likdoorns weg te halen. Afwijkende klachten worden door mij doorgestuurd naar huisarts of podotherapeut.”

Door opleiding en ervaring heeft Manuela inmiddels een uitgebreide kennis op het gebied van orthesiologie, nagelreparatie, nagelbeugel-techniek en anti-druktechnieken opgedaan. “Om mijn kennisniveau op het vereiste hoge niveau te houden blijf ik mij verdiepen in de laatste ontwikkelingen in mijn vakgebied.”

Gratis

Van elke nieuwe cliënt wordt standaard een voetafdruk op een voetspiegel gemaakt. “Zo kan ik het voettype zien en beter adviseren.” Voor een gratis check van de voeten is iedereen van harte welkom. “Dat is geheel vrijblijvend en men zit nog niet aan een behandeling vast.”

Medisch Pedicure praktijk VoetcarePlus staat ingeschreven in het Kwaliteitsregister Pedicures (KRP) geaccrediteerd door ProCert en voldoet aan alle normen en eisen die hieraan worden gesteld. Meer informatie en een uitgebreide prijslijst is te vinden op www.voetcareplus.nl 

Medisch Pedicure praktijk VoetcarePlus
Pastoor van Breugelstraat 54
4744 AD Bosschenhoofd
06-43625014
info@voetcareplus.nl



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief