Afbeelding
Foto: Politie.nl

Arrestatie na babbeltruc in Oudenbosch

Door: Charlotte Sijbers Politie

OUDENBOSCH - De politie heeft op vrijdag 14 oktober een man gearresteerd op verdenking van diefstal door middel van een babbeltruc.

De verdachte is een 45-jarige man uit Tilburg. Hij belde op vrijdagmiddag rond 14.45 uur aan bij de woning van een 85-jarige vrouw aan de Burgemeester Teijssenstraat. De man vertelde de vrouw dat hij doosjes chocolade verkocht voor een goed doel. Even later kwam de man terug met de vraag of zij geld kon wisselen. De vrouw liet hem hierop haar woning binnen. Toen de verdachte vertrokken was ontdekte het slachtoffer dat zij haar portemonnee en geld miste. De man kon even later worden aangehouden nadat Bijzondere Opsporingsambtenaren van de gemeente hem zagen lopen. Zij hebben hem overgedragen aan de politie. De man zit vast in afwachting van verder onderzoek.

Oplichters ogen vaak betrouwbaar
Dieven doen zich soms ook voor als meteropnemer of reparateur. Of ze zeggen bijvoorbeeld dat ze van de bank zijn of van de thuiszorg. Ook vragen ze soms om een glas water of een pen om tijd te krijgen voor de diefstal. Ze komen aan de deur of spreken mensen aan op straat met een mooie smoes.

Slachtoffer van babbeltruc? Doe altijd aangifte!
Bent u slachtoffer van een babbeltruc en de dader is verdwenen? Bel dan met de politie op nummer 0900-8844. Als de dader nog in de buurt is, belt u direct met 112. De kans dat de dader dan wordt gepakt is groot.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief