Afbeelding
Foto: Gé Bijvoet

Indrukwekkend Rachmaninov recital in Bovendonk

Door: Sandra Broosus Sport en vereniging

HOEVEN - Afgelopen zaterdag konden bezoekers genieten van een prachtig optreden door Ella van Poucke (cello) en Caspar Vos (piano) in de mooie ambiance van de Kapel in Hoeven.

Ze hebben als duo veelvuldig in binnen- en buitenland opgetreden en in het Rachmaninov- jaar 2023 (hij werd 150 jaar geleden geboren) presenteren ze hun nieuwe CD waarop de beroemde Cello-sonate Op. 19 staat die zij deze avond intens en gepassioneerd vertolkten.

De sonate is een veeleisende werk, zowel voor Ella van Poucke als voor pianist Caspar Vos. In de Sonate voor cello en piano verkent Rachmaninov de mogelijkheden van de cello, tegenover een pianopartij die behoorlijk virtuoos is en weinig van doen heeft met een bescheiden begeleiding. Het zal niet verbazen dat Rachmaninov zelf het werk ten doop hield met cellist Anatoli Brandukov. Dat gebeurde op 2 december 1901, en hoe historisch moet dat geweest zijn, want inmiddels wordt de Sonate beschouwd als een van de belangrijkste cellowerken van de 20ste eeuw. 

Het publiek luisterde vol aandacht en ook de beroemde ‘Vocalise’ werd in deze bezetting prachtig uitgevoerd. De sonore en warme klank van Ella’s cello (Bergonzi, rond 1790) kwam volledig tot zijn recht in de prachtige akoestiek van de Kapel. 

Een terechte staande ovatie viel deze geweldige en sympathieke musici ten deel!

Heb je dit concert gemist? Wij verwelkomen je ook graag bij de eerstvolgende activiteit van dit seizoen, namelijk het Villa Concert met het jazz trio van Laurens Buijs in de ‘Witte villa’ in Oudenbosch op 3 februari om 20.00 uur. Kaartverkoop alleen via de website, want het aantal plaatsen is beperkt. NB. Deze concertruimte is helaas niet rolstoeltoegankelijk.

En op woensdagavond 8 maart in het kader van de Internationale vrouwendag organiseren we een luisterlezing in de Cuyperszaal Oudenbosch door Leo Wolfs over Vrouwelijke dirigenten en Tsjaikovski’s Romeo & Julia.

Je kunt informatie over de al onze activiteiten vinden op de website van SCO en daar tevens de tickets kopen, uiteraard inclusief een drankje na afloop zoals je dat van ons gewend bent. De serie klassieke kapelconcerten van Cultuur Oudenbosch wordt dit seizoen ook via de website van De Kring en de Nobelaer aangeboden aan alle liefhebbers van klassieke muziek. Kijk voor meer informatie op www.cultuuroudenbosch.nl. We hopen je snel weer te zien!Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief