1e leutpakket uitgereikt aan Elly Scheepers
1e leutpakket uitgereikt aan Elly Scheepers Foto: Lucky Lens

1e Leutpakket en tot 2 wikskes vurraf

Sport en vereniging

OUD GASTEL - Met nog 2 wikskes te gaan voor carnaval, dendert het carnavalsgevoel door in ut Vastelaovedzottelaand.

Het 1e leutpakket werd afgelopen week uitgereikt aan Elly Scheepers. Bij Elly zit het carnaval in haar hart en ziel en zal er dan ook nooit uitgaan. Zij betekend zo ontzettend veel voor het Gastelse carnaval, dat deze prijs ook dubbel en dwars verdiend is. 

De Vastelaovedzot is ook afgelopen weekend bij iedereen in de bus gevallen. Het protocol en het gevolg zijn door een deel van Gastel getrokken met het aanbieden van diverse leutartikelen. Mocht je ze gemist hebben, dan kun je nog altijd die leutige artikelen bij de Martwienkel verkrijgen. 

Komend weekend zal in het Hart van Gastel het Swaree plaatsvinden. Zotten en Zottinnen treden op met zowel cabareteske als muzikale acts. Een leutige avond voor iedereen, dus kom allemaal. Aanvang 20.00 uur.

In de ochtend zal het protocol voor de laatste keer een leutig bezoek brengen bij bouwclubs. Het zijn dan nog maar twee weken tot de gwròòte optocht op zotte zaterdag 18 februari.

Vanaf komende week zal het protocol ook een bezoek gaan brengen aan de loopgroepen en de kleinere zotten en zottinnen die meedoen aan de optocht. Want een optocht zonder loopgroepen is geen optocht. 

Ieder jaar komen daar weer zulke geweldige creaties vandaan, die de optocht een goud randje geven. 

Op zondag 12 februari is er voor de kleine zottekes en zottinnekes de altijd leutige kiendermiddag van de VAZ. Hos mee met de Prins, de Nar, de Pliessie, de Boer en het gevolg. Daarnaast kun je leutige spelletjes spelen en is wat lekkers geregeld. Dus allemaal komen he. 

Volgende week het eerste deel van de overvolle carnavalsagenda die er te wachten staat.Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief