Prins Ruben 1e maakt debuut als Bennie Wijs
Prins Ruben 1e maakt debuut als Bennie Wijs Foto: Toontje Flits

Geslaagde Tonpraotavond in Smoorfrêterslaand

Sport en vereniging

BOSSCHENHOOFD -  Het was even wennen maar de stemming was al snel gemaakt. Bij binnenkomst ging het al een beetje mis want de eerste tonprater Bartje Safarie (Bart Ketelaars) helemaal uit Udenhout miste zijn intro muziekje en liet dat ook wel merken.


“Héy, kunnen we dit niet overnieuw doen!” riep ie luidkeels door de microfoon. Dus de aonmekaorprater van de avond Prins Ruben himself, kondigde hem weer aan en Bartje kwam weer de hoek om wandelen maar nu met zijn muziek.
Iedereen in een deuk natuurlijk. Het tonpraten was dit jaar in de DEVO kantine omdat café Concordia niet meer bestaat en de ombouw van buurthuis De Blokhut nog even op zich laat wachten. Toen Bartje eenmaal los ging vlogen de lachsalvo’s door de kantine. De tweede tonprater was Berend ut Boerke (Ronnie Buiks), die een heuse filmploeg bij zich had die schijnbaar nodig is voor zijn carrière. Op zijn eigen manier amuseerde hij zijn publiek en liet enkelen van hun op een leuke wijze voor joker staan. De grote verrassing van de avond was Bennie Wijs (Ruben Boender of Prins Ruben 1e) die zijn debuut maakte als tonprater. Hij gaf als nieuweling een knap staaltje tonpraten weg en wist het publiek volledig in te pakken met de door hem gemaakte anekdotes. Hierna volgde Kaat van de Kaai (Marleen Konings) met een lawine van grappen en grollen zodat de zaal geen tijd had om bij te komen. Na Kaat was Peerke (Piet Vegers) aan de beurt die zoals altijd de toestanden zo kon verhalen dat je de zaal hoorde schateren van het lachen. Bokste de Kul (Frank Roks) was de laatste op rij die dit keer als wielrenner ‘Hardrijer’ met fiets en al de kantine in kwam fietsen. Dit keer werd het wielerwereldje op de hak genomen en kwamen zelfs de namen voorbij van de twee oud renners die tussen het publiek zaten. Kortom weer een schot in de roos van het Bosschenhoofds carnaval.Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief