Overwinning wordt gevierd met pupil van de week Siep van Bergen
Overwinning wordt gevierd met pupil van de week Siep van Bergen Foto: SC Gastel

SC Gastel 1 weet weer wat winnen is na zege op Rood-Wit

OUD GASTEL - Een dag vol met mooie voetbalwedstrijden, maar de belangrijkste voor ons speelde zich af op Sportpark Blankershove. Na een lange periode met gelijke spelen en nederlagen, moest vandaag getoond worden dat er weer eens gewonnen ging worden. Rood-Wit uit St. Willebrord kwam op bezoek. Zij zijn bezig aan een slecht seizoen, op voorhand de ideale tegenstander om weer eens een drie punter bij te schrijven. Kees de Rooij en Harry Tak startte met de volgende elf: Coert Doomen, Harm Lambregts, Mats Helmons, Luc de Jong, Richard Hamers, Thijmen Willemse, Bart Aarssen, Sven Damen, Robin Tak, Matthijs Nagtzaam en Keano Elgin.

SC Gastel startte goed aan de wedstrijd, er werd hoog druk gezet waardoor Rood-Wit geen enkele kans kreeg om op te bouwen. In balbezit werd er door SC Gastel vaker gekozen voor de pass over de grond, waardoor er meer aan voetballen toe werd gekomen in vergelijking met eerdere wedstrijden. Na 15 minuten was het al raak. De bal kwam op rechts bij Robin, die hem vervolgens hoog richting de 5 meter bracht. Bart stond op de goede plek en kopte de bal binnen. 1-0 en Gastel ging gelijk op zoek naar de tweede treffer. In de 19e minuut een mooie aanval over meerdere schijven, de bal werd weer voorgegeven door Robin, maar nu strak bij de twede paal. Keano kwam inlopen en tikte binnen. Je zou denken 2-0, maar de grensrechter stak zijn vlag omhoog. De scheidsrechter stond zelf heel dichtbij, maar vond dat hij mee moest gaan met de grensrechter en dus bleef het 1-0. SC Gastel liet het hier niet bij zitten en bleef aanvallend voetballen. Vervolgens uit een corner een scrimmage voor het doel, waarna Robin kon binnen tikken. 2-0 na 22 minuten. Nu zaak om de voorsprong vast te houden. In de 1e helft ging dat vrij gemakkelijk en zijn er geen kansen weggegeven waardoor we met een voorsprong de rust in gingen.

In de tweede helft was het wat rommeliger. Rood-Wit had wat aanpassingen doorgevoerd en SC Gastel kreeg wat meer moeite om er doorheen te voetballen. In de eerste helft lag er nog veel ruimte achter de verdediging, maar dit werd nu voorkomen. Het was dus vooral zaak om geen tegendoelpunt te incasseren. In de 60e minuut werd Keano gewisseld voor Bas van Oers. In de 63e minuut een kans voor SC Gastel. Een voorzet van links viel bij de 2e paal, de bal werd met een kleine stuit teruggelegd naar Bart die stond te wachten op de 16 meter. Hij had iets heel moois in gedachte, maar zijn bal verdween richting de cornervlag. Er waren hier en daar wel wat kansen, maar het zat allemaal net niet mee. In de 77e minuut werd Harm gewisseld voor Dennis Buijs. Verdedigend stond het bij SC Gastel als een huis en ook de tweede helft zijn er nagenoeg geen kansen weggegeven. Hiermee gingen we richting het einde van de wedstrijd en konden er eindelijk weer eens 3 punten worden bijgeschreven.