Koks Rian en Henk in de nieuwe keuken van 't Stoofje Oudenbosch
Koks Rian en Henk in de nieuwe keuken van 't Stoofje Oudenbosch Foto: ontmoetingshuis 't Stoofje Oudenbosch

Nieuwe Stoof-keuken feestelijk in gebruik genomen

Sport en vereniging

OUDENBOSCH - Na vier maanden hard werken is het zover: de nieuwe keuken van ontmoetingshuis ’t Stoofje in Oudenbosch is klaar! Het is een ruime, lichte leefkeuken geworden, waarin veel mensen kunnen komen koken en eten. Woensdag 17 mei nam ‘t Stoofje de keuken feestelijk in gebruik met de tweewekelijkse ‘Stoofpot’.

De verbouwing van de bijna vijftig jaar oude keuken werd mede mogelijk gemaakt door een ontvangen erfenis. De nieuwe keuken is behalve ruim en functioneel ook duurzaam: de kookplaat is elektrisch, de vloerverwarming is zuinig en alles draait op de stroom van zonnepanelen.

Aan de inrichting en uitrusting droeg integraal kindcentrum De Bukehof een flinke steen bij. Tussen carnaval en Pasen deden de tweehonderd leerlingen klusjes om geld op te halen. Bij elkaar hebben ze met deze vastenactie € 740,35 voor de keuken bij elkaar geklust, wat ’t Stoofje dankbaar in ontvangst heeft genomen.

Benieuwd hoe het eten smaakt in deze nieuwe, gezellige Stoof-keuken? Elke eerste en derde woensdag van de maand kun je mee eten met de ‘Stoofpot’. Vers bereid, vaak met groente van het Wij-landje, de moestuin van ‘t Stoofje. Aanmelden kan via 0165-313078 of 06-33148512. Het adres is Stoofstraat 15 in Oudenbosch. Kijk voor meer informatie op www.hetstoofje.nl.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief