Groep 3 a van De Bukehof bewondert Langnek
Groep 3 a van De Bukehof bewondert Langnek Foto: Anne Jongenelen

De Bukehof viert 55-jarig jubileum met feestweek

Sport en vereniging

OUDENBOSCH - De ruim tweehonderd kinderen van basisschool De Bukehof uit Oudenbosch, lieten afgelopen week het leren voor wat het was. In een gezamenlijke samenwerking van Oudervereniging en team, was voor hen een complete feestweek voorbereid. Deze werd, mede door de prima weersomstandigheden, een groot succes.

De school die in 1968 startte, staat dus al 55 jaar in de wijk Pagnevaart-Oost. Het is de tijd dat de wijk wordt gebouwd. Evenals de Pauluskerk en wijkcafe ‘t Muldershof. Een grote school met toen een apart kleutergebouw. Al die jaren bezoeken heel veel kinderen de school. Nu komen (groot)ouders op hun beurt de huidige generatie halen en brengen. De school blijft populair. Een echte familieschool waar veel tijd en aandacht is voor sfeer, gemoedelijkheid, saamhorigheid, aandacht en goed onderwijs. Directeur Michel Harmans hierover: “In de feestweek herken je heel duidelijk dat we de kernwaarden ook uitdragen. Het kind komt bij ons op de eerste plaats. Als het kind het naar de zin heeft, komt het bij ons tot leren met mooie resultaten.”

Activiteiten

Op dinsdag was de schoolreis naar de Efteling.

Woensdag was er bij de Juffen- en Menerendag extra aandacht van de kinderen voor de leerkrachten. Heel wat cadeautjes en veel versnaperingen werden uitgedeeld. Er was ook een meet - and - greet met de nieuwe schoolmascotte Bukie. Het is een Puit.

Donderdag was het circus in de gymzaal. Alle kinderen traden op in een echte piste terwijl (groot) ouders kwamen kijken en genieten.

Op vrijdag werd er afgesloten met een heuse sportdag op het terrein van AVO’83 op sportpark Albano. De groepen 7 en 8 trokken ook nog eens naar kruisboogvereniging Strijd in Vrede en de groepen 5 en 6 naar tafeltennisclub Vice Versa.

Musical, kamp en Rad van Fortuin

 “We vinden het fijn dat we als school steeds heel veel hulp van ouders krijgen. Dat is typisch voor onze school. En dat hopen we ook voor de toekomst zo te houden. Iedereen heeft volop kunnen genieten.” Tot het begin van de zomervakantie worden er nog een musical, kamp en Rad van Fortuin georganiseerd.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief