Finn van Huuksloot was belangrijk met een doelpunt en assist.
Finn van Huuksloot was belangrijk met een doelpunt en assist. Foto: Benno Elsenaar (BELfoto services

SC Gastel boekt belangrijke zege in Zevenbergen

Door: Redactie Sport en vereniging

OUD GASTEL - Het einde van de competitie nadert. Na het gelijkspel van vorige week stond er wederom een belangrijke wedstrijd tegen Virtus op de planning. Kees de Rooij liet de volgende 11 namen aan de aftrap beginnen: Coert Doomen, Dennis Buijs, Wesley Kotta, Mats Helmons, Richard Hamers, Kevin van Veen, Bas van Oers, Robin Tak, Matthijs Nagtzaam, Finn van Huuksloot en Rhinaldo Rockx.

In het begin van de wedstrijd was het voor beide ploegen aftasten. Na een kwartier spelen was het Gastel dat meer de overhand kreeg. In de 17e minuut een kans voor Gastel om de score te openen. De keeper van Virtus was te laat bij een hoge bal en Finn kan de bal oppikken. Hij lift de bal over de keeper maar ook net over het doel. Er hing een doelpunt in de lucht voor Gastel. Virtus kon de druk niet goed aan en dit resulteerde in de 19e minuut in een grote kans. Matthijs speelt Robin in op de rechterflank, die met een slimme beweging zijn tegenstander kwijt is. Robin geeft een lage voorzet bij de 1e paal. Rhinaldo schiet de bal laag verre hoek, en Bas gaf daarna nog een extra tikje. Op miraculeuze wijze werd de bal nog van de lijn gehaald.

Gastel tankte vertrouwen, maar toch was het uit het niets Virtus dat een enorme kans kreeg om tegen de verhouding in te scoren. In de 26e minuut kon de centrale verdediger van Virtus vrij inkoppen na een scherpe corner. Het was Coert die met een goede redding de bal overtikt. Hierna bleef Gastel prima voetballen. Kort voor rust waren er nog twee grote kansen voor Gastel te noteren. Een schot van Kevin werd van de lijn gehaald en een schot van Finn miste het doel. Gastel leek te gaan rusten met de brilstand, maar in de extra tijd was het Matthijs die Gastel op voorsprong schiet. Een voorzet van Robin valt bij de 2e paal. Een halve omhaal van Finn zorgde ervoor dat de bal terugviel richting goal, waarna Matthijs de bal kon binnentikken (0-1).

Tweede helft

Kort na rust werd Gastel in het zadel geholpen. Een middenvelder van Virtus pakte snel twee keer geel en kon gaan douchen. Gastel ging de druk nog meer opvoeren met de numerieke meerderheid, en dit resulteerde in een snelle treffer. In de 58e minuut was het Robin die een lage voorzet gaf. De bal viel via Rhinaldo voor de voeten van Finn, die de bal laag langs de keeper schiet (0-2). Gastel kon hierna met een mannetje meer Virtus kapotspelen en kreeg nog wat kansen om het definitief te beslissen. In de 66e minuut een goede aanval van Gastel. Van achteruit werd Finn ingespeeld die een actie inzette en zijn tegenstander kwijt was. Finn geeft een voorzet bij de 1e paal, en het was de vrijstaande Rhinaldo die de bal recht op de keeper kopt.

Vlak hierna kreeg Virtus toch weer een beetje hoop. De ingevallen Sven zag na twee overtredingen 2 keer de gele kaart en kon vertrekken. Virtus probeerde nog wat te forceren, maar was leeg gestreden. Gastel liet de bal gemakkelijk rondgaan en speelde het restant van de wedstrijd zakelijk uit.