Afbeelding
Foto: Woongoed Middelburg

Bouw van studentencomplex aan Kanaalweg is begonnen

Door: Eugene de Kok Algemeen

MIDDELBURG - De bouw van de 119 appartementen aan de Kanaalweg in Middelburg is maandag officieel begonnen. 

Wethouders Johan Aalberts en Chris Dekker van de gemeente Middelburg gaven het startsein. Het complex bestaat uit drie gebouwen. 

In de appartementen is plaats voor in totaal 236 studenten. Het gebouw is gasloos en er wordt 1400 vierkante meter aan zonnepanelen geplaatst. Op de locatie aan de Kanaalweg is ook plek voor 48 parkeerplaatsen voor auto’s en 240 plekjes voor fietsers. 

Groeiend

Woongoed Middelburg heeft opdracht gegeven voor de bouw. Ze speelt hiermee in op de groeiende vraag naar studentenwoningen. “Dit toont aan dat binnenstedelijk bouwen, zelfs op de moeilijkste plaatsen mogelijk is als de gemeente, opdrachtgever en bouwer goed samenwerken”, zegt Eric de Ceuster, directeur-bestuurder van de woningcorporatie. 


Een impressie van het studentencomplex aan de Kanaalweg. - Foto: Laura Dor

Volgende maand begint de aannemer met het bouwrijp maken van het terrein. De bouw begint op 23 november. De werkzaamheden moeten in april 2022 klaar zijn. 

Tijdens de bouwperiode is één rijweg van de Kanaalweg afgesloten. Er is dan eenrichtingsverkeer van het station naar de Schroeweg. 

Een impressie van het studentencomplex aan de Kanaalweg.


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief