Afbeelding
Foto: Edwin Mijnsbergen

Zero Waste Wandeltour door Middelburg

Door: Britta Janssen Algemeen

MIDDELBURG - Zero Waste Nederland hield zaterdag de eerste Zero Waste Wandeltour in Middelburg. Deelnemers kregen onder meer te zien waar in de stad ze welkom zijn met hun eigen bakjes en zakjes voor verpakkingsvrije boodschappen. Ze maakten kennis met diverse duurzame initiatieven van ondernemers in de binnenstad.

Zero Waste Nederland zet zich sinds 2018 in om mensen te inspireren om hun leven met minder afval in te richten. Ze verspreidt de ‘Neem gerust je eigen verpakking mee’-raamstickers. 

Tips

Oprichter Elisah Pals: “Van thee-en kaasproeverijen, tot kortingen op het assortiment wanneer de deelnemers aan de tour hun eigen verpakking lieten vullen: in heel Nederland deden lokale ondernemers enthousiast mee om de Zero Waste Wandeltours tot een groot succes te maken. Heel bijzonder!”

Tijdens de tour kregen de deelnemers praktische tips over de winkels waar ze in hun woonplaats voor de wekelijkse boodschappen met hun eigen verpakking terecht kunnen. Ze leerden van alles over het gebruik van alternatieve verpakkingsmaterialen: zoals katoenen zakken voor brood, groenten en fruit en bijenwasdoeken voor het meenemen en vershouden van kaas. Volgens Pals en de Middelburgse lokale gids Jessica Groenenberg is het bemoedigend om te zien dat veel Middelburgse ondernemers al actief bezig zijn met duurzame initiatieven of er serieus over nadenken. De wandeltour duurde tweeëneenhalf uur en werd afgesloten met een gezamenlijke lunch bij Het Koffiepand.

BIJDRAGE EDWIN MIJNSBERGENBlijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief