Afbeelding
Foto: Ricardo Kievit

Bundel verschenen over ‘balanceren op de grens van leven en dood’

Algemeen

MIDDELBURG/WEMELDINGE - De bundel ‘Balanceren, 13 x op de grens van leven en dood’ is verschenen. De bundel bestaat uit dertien gedichten en beelden over leven, nabijheid en loslaten. Nicolle Poort uit Wemeldinge schreef de gedichten en Iris Vinke uit Middelburg schilderde de beelden daarbij.

Het boek legt in dertien gedichten en beelden de emoties vast die de laatste levensfase kan oproepen. De gedichten zijn geïnspireerd door Poorts observaties tijdens haar werk als zorgvrijwilliger in een hospice. Vinke, ook vrijwilliger in een hospice, heeft de bundel geïllustreerd met uitsneden van voor dit doel gemaakte schilderijen. “Tijdens mijn observaties van bewoners in het hospice word ik geraakt door de openheid, de kwetsbaarheid en het kunnen genieten van de meest kleine dingen”, vertelt Poort. “Deze herinneringen zijn een kostbaar bezit voor allen die afscheid hebben moeten nemen van hun geliefde.”

Ambulance Wens

Er zijn allerlei mensen betrokken bij de laatste fase van een stervende: naaste familie, vrienden, mantelzorgers, vrijwilligers en/of professionals. “Het is vaak een periode die veel gevoelens losmaakt en bergen energie kost. De bundel geeft meer inzicht in - en begrip voor - de emoties en gedachtewereld van de betrokkene.”

Kijk voor meer informatie over de bundel op www.nicollepoort.nl. Van het aankoopbedrag gaat 1,50 euro naar Stichting Ambulance Wens. Dit is een vrijwilligersorganisatie die dagelijks gratis laatste wensen vervult van immobiele terminale patiënten.Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief