Afbeelding
Foto: HVZeeland

Brandweer Middelburg druk: Brand Radenhove, Buitenhovenplantsoen en Poortershove

Door: Ruud Smolders Algemeen

MIDDELBURG - Onder toeziend oog van de Mobiele Eenheid (ME) heeft de brandweer vanavond op een veldje bij de Radenhove in Middelburg een buitenbrand geblust. Even later moesten er nog brandjes geblust worden bij het Buitenhovenplantsoen en de Poortershove.

Op het bewuste veldje bij de Radenhove wordt al jarenlang tijdens oud en nieuw één of meerdere keren brand gesticht. Nu was het rond 20.35 uur raak. Ter plekke stond een hoop rommel in brand. Na de melding kwamen drie bussen met ME’ers naar de Radenhove. Zij waren vermoedelijk in de buurt want rondom de situatie was het rustig. De brandweer kon het brandje zonder problemen blussen en de politie hoefde niet in actie te komen.

De brandweer kon tegen 21.00 uur doorrijden naar de volgende melding. Bij het Buitenhovenplantsoen zou een autobrand zijn maar ter plaatse bleek de situatie erg mee te vallen. De brandweer kon dan ook al snel weer doorrijden naar de kazerne.

Poortershove

Rond 22:00 uur kwam er alweer een melding binnen over een brand. Dit keer op een garagepleintje bij de Poortershove. Onbekenden hadden een flinke stapel autobanden in brand gestoken. Het brandje ging gepaard met flink wat rookontwikkeling. De brandweerlieden hebben het brandje geblust. 


HVZeelandBlijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief