Chef Cas Zwemer op bezoek bij Bioduin in Koudekerke
Chef Cas Zwemer op bezoek bij Bioduin in Koudekerke

Yammy Boerenstreken: boerderijwinkel Bioduin in Koudekerke organiseert open proefdag

Door: Edwin Mijnsbergen Algemeen

KOUDEKERKE - Op zaterdag 17 juli organiseert boerderijwinkel Bioduin in Koudekerke een open proefdag onder de titel Yammy Boerenstreken. Tussen 12.00 en 15.00 uur is iedereen welkom om verse gerechtjes te komen proeven die chef Cas Zwemer van restaurant Zeeuwse Streken in Middelburg zal bereiden op basis van ingrediënten die zó van het land van Bioduin komen.

Bioduin is een biologische boerderijwinkel gelegen tussen Middelburg en Koudekerke met een ruim assortiment biologische groente en fruit van eigen grond. Alle producten worden biologisch geteeld en hebben het EKO keurmerk. Bioduin werkt biologisch, zonder kunstmest maar met compost en stalmest voor de opbouw van een vruchtbare bodem. Hierdoor groeit het gewas rustig en is minder gevoelig voor ziekten. Er wordt geen gebruik gemaakt van chemische bestijdingsmiddelen. Zo zorgen wij voor veel variatie in gewassen en voor weinig ziektegevoelige rassen. Onkruidbestrijding gebeurt op mechanische wijze en waar nodig met de hand.

De open proefdag is gratis te bezoeken en ook geschikt voor kinderen. Chef Zwemer bereidt ter plaatse heerlijke gerechten op barbecues en andere buitenkookmaterialen van outdoorwinkel Wilderness Cooking in Middelburg. Schrijfster Margot Verhaagen is ook aanwezig, om alle gasten het Zeeuwse product Searoop te schenken.

Bioduin, Perduinsweg 3, 4371 SC Koudekerke



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief