Golfbaan De Zeeuwsche
Golfbaan De Zeeuwsche Foto: Koert van As

Genieten op Golfbaan de Zeeuwsche in Middelburg

Door: Edwin Mijnsbergen Algemeen

MIDDELBURG - Golfbaan de Zeeuwsche in Middelburg is een prachtige golfbaan in het hart van het mooie Zeeland. De golfbaan kun je gerust uitdagend noemen, met veel waterpartijen en afwisselende holes die mooi passen bij de omgeving.

 

Naast een baan van 9 holes heeft de Zeeuwsche ook een par-3 baan die ook toegankelijk is voor golfers zonder baanpermissie. De baan, die is ontworpen door golfbaanarchitect Bruno Steensels heeft uitstekende greens. De Zeeuwsche is voor alle golfers absoluut de moeite waard om te bezoeken. Golfbaan De Zeeuwsche heeft een unieke driving range waar je de ballen het water in slaat en een putting green waar je in alle rust kunt oefenen.

Clubhuis en Lidmaatschappen
Het clubhuis is de kers op de spreekwoordelijke taart. Het uitzicht over de baan is prachtig. Je kunt er het hele jaar door van genieten. Of je nu golfer bent of niet: je bent van harte welkom voor een kop koffie, een lekkere lunch, een gezellige borrel of een heerlijke dagschotel. De Zeeuwsche organiseert regelmatig activiteiten, voor zowel leden als niet-leden. De Zeeuwsche heeft diverse lidmaatschappen waaruit je kunt kiezen. Er is een Par -3 lidmaatschap, een 9 holes en een 18 holes lidmaatschap. Verder zijn er diverse bedrijfs- en jeugdlidmaatschappen, waarover je alles kunt lezen op de website van De Zeeuwsche. Gastspelers zijn natuurlijk ook welkom. Materiaal kan desgewenst gehuurd worden. Voor bedrijven doet de Zeeuwsche graag iets extra’s. Informeer er gerust naar, als je er meer over wilt weten!

Footgolf
Sinds vorig jaar heeft Zeeland er een mooie sportieve aanwinst bij: de par 3 baan van De Zeeuwsche is de enige baan in de provincie waar FootGolf gespeeld kan worden! Footgolf, een verrassend leuke en aantrekkelijke combinatie van voetbal en golf, is geweldig om een keer uit te proberen met vrienden, familie of collega’s. Bij FootGolf is het de bedoeling dat je de bal met zo min mogelijk trappen in de (g)hole ziet te krijgen. Makkelijk is het niet altijd, maar iedereen kan het, ook al om oud-profvoetballer Edwin Gorter de bezoekers bij De Zeeuwsche begeleidt. Hij weet wel hoe je de bal goed kunt raken!

Goed om te weten
FootGolfen is mogelijk van vrijdag tot en met zondagmiddag vanaf 15 uur. Een ronde van 9 holes duurt gemiddeld 1 uur en een ronde van 18 holes gemiddeld 2 uur. Reserveren kan via de website www.dezeeuwsche.nl.  Het grote voordeel voor de leden van de Zeeuwsche is dat ze ook de mogelijkheid hebben om op de banen van Golfcentrum Roosendaal en Golfcentrum Dongen mogen spelen. Doordeweeks gratis en in het weekend tegen bijbetaling van een tientje.

Golfcentrum Roosendaal is een leuke technische 9-holes baan en voorzien van een indoor golfcentrum en bovendien een overdekte Top Tracer drivingrange. Binnen is een fantastische 9-holes puttinggreen met natuurlijke glooiing, vier Fullswing Golf Simulatoren, een golfshop en een bar met zitjes en muziek. Iedereen kan hier heel de winter warm en droog trainen en serieus golfen.

Golfcentrum Dongen is een zeer complete golfbaan waarbij plezier en Brabantse gezelligheid voorop staan. Ook in Dongen een par-3 baan en drivingrange die een toegevoegde waarde zijn voor de golfer. Deze golfbaan staat al jaar en dag in de top 10 van Leading Courses wat betreft gastvrijheid en goede prijs-kwaliteitverhouding.[n]Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief