Afbeelding
Foto: Edwin Mijnsbergen

Mevrouw van Amstel zwaait! Wie zwaait er terug?

Door: Edwin Mijnsbergen Algemeen

MIDDELBURG - Mevrouw van Amstel  roept iedereen op om te zwaaien naar elkaar! Ze doet dit samen met de 11-jarige Rutger Kater. Samen vormen ze een bijzonder duo. Vandaag plaatsten ze een zogenoemde ‘zwaaitegelsticker’ op de stoep bij SVRZ Noordbolwerk in Middelburg.

Mevrouw van Amstel woont in SVRZ Noordbolwerk, onderdeel van SVRZ ’t Gasthuis. Op 13 september 2019 deed zij een eerste oproep op YouTube om naar elkaar te zwaaien. Om eenzaamheid te bestrijden.

De zwaaitegel
Op televisie was zij later getuige van het plaatsen van een zwaaitegel in Nieuwerkerk. De toen negenjarige Rutger Kater wilde oudere dorpsgenoten een hart onder de riem steken: hij plaatste een aantal zwaaitegels. Een idee van Corinne Tijsseling uit Zwolle. Dat inspireerde mevrouw van Amstel tot een tweede oproep. En zo kwam Rutger uit Nieuwerkerk in beeld.

Samen een zwaaitegel plaatsen
Na een korte zoektocht werd hij gevonden en kon er contact worden gelegd. Zou hij het leuk vinden om samen met mevrouw van Amstel een zwaaitegelsticker te plaatsen op de stoep voor haar locatie? Rutger (en zijn moeder) waren direct enthousiast. Vanmiddag was het zover: mevrouw van Amstel en Rutger hebben samen een zwaaitegelsticker bevestigd voor het pand aan het Noordbolwerk. Beiden waren zeer opgetogen. Alle locaties die samen SVRZ ’t Gasthuis vormen krijgen zo’n sticker om die op hun eigen stoep te plaatsen. Dat dit in de ‘Week tegen de eenzaamheid’ valt, maakt het extra bijzonder.

Afbeelding
Afbeelding


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief