Jan de Vlieger
Jan de Vlieger Foto: Edwin Mijnsbergen

De week van het Zeeuwse Boek in De Drvkkery in Middelburg

Door: Edwin Mijnsbergen Algemeen

MIDDELBURG - Tijdens de Week van het Zeeuwse Boek gaat er in De Drvkkery haast geen dag voorbij zonder activiteit. Jan de Vlieger (directeur) en Jelmer Oskam nemen het programma door in sneltreinvaart.

 De Vlieger: “We starten op woensdag 10 november met Rinus Spruit. Hij vertelt over zijn boek De verlossing van Jacob Smallegange. In samenwerking met LHBT Netwerk Zeeland houden we op donderdag 11 november een lezing met Maaike Meijer. Een dag later vertelt journalist Jeroen Wielaert over zijn boek Zeeland, Zinderend Zilt Waterland.

Schrijvende glazenwasser
Ook in het eerste weekend staat De Drvkkery niet stil. Jelmer Oskam: “Op zaterdag 13 november organiseren we signeersessies met Wim Hofman, Mariska Kesteloo en de schrijvende glazenwasser Ramon van Hage. Op zondagmiddag vertelt Freek de Jonge in de Grote Kerk Veere over het eerste deel van zijn memoires: Kom Verder.”

Op maandag 15 en woensdag 17 november zijn er boekpresentaties van opeenvolgend Jolanda Boekhout (Poes poes poes!) en Leen van Duivendijk (Vensters). Op donderdag 18 november gaat literair vertaler Martin de Haan in gesprek over zijn debuutroman Ramkoers. Coen Verbraak wordt op vrijdag 19 november in de Grote Kerk Veere geïnterviewd over zijn boek De Molukkers in Nederland.

Slotakkoord
Jan de Vlieger: “Het slotakkoord vindt op zaterdag 20 november plaats met iets heel bijzonders. Bij voldoende aanmeldingen (boek daarom vroeg!) organiseren we een varende lezing op de Oosterschelde met de auteurs van het nu al monumentale boek Omringd door Water. Diezelfde dag ontvangen we in de winkel Zeeuwse Sien en dichter André van der Veeke. Veel moois om naar uit te kijken dus!”

Op de signeersessies na geldt bij iedere activiteit aanmelding. Kijk voor meer informatie en aanmelden op www.drukkerijmiddelburg.nl.Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief