gymnast
gymnast Foto: Paul Sanderse

Museum Gym in Museum Veere

Door: Advertorial Algemeen

VEERE - Net als veel andere musea in Nederland wordt er woensdag 19 januari museumgym gegeven in Museum Veere. Niet alleen Museum Veere gaat sportief aan de slag. Bij het Polderhuis wordt aan denksport gedaan en bij Terra Maris wordt er een boomoefeningentocht gehouden. 

De landelijke museumvereniging en met hen de meeste musea vinden dat er geen enkele logische reden is de musea gesloten te houden. Voor en achter de schermen werkt de initiatiefnemer, de Museumvereniging, aan de lobby om de musea zo snel mogelijk open te laten gaan. Ze krijgt van alle kanten hulp aangeboden, verschillende musea zijn al acties begonnen. Zo wisten het Drents Museum en Museum Coevorden al flink de aandacht te trekken. Graag willen zij, in aansluiting op die acties en die van de theaters (Theater Kapsalon) op woensdag collectief van zich laten horen met de Museum Gym. 

Voor De Museum Gym openen vele musea (ook Museum Veere) woensdag (een dagdeel) hun deuren. De sportieve rondwandeling met oefeningen onder leiding van wandelcoach Hans Corbijn, begint om 14.00 uur. Ook geschikt voor niet-geoefende sporters. Kledingvoorschrift: gemakkelijke kleding, sportkleding, badmuts, wielrennersoutfit, hardloopschoenen, tennistenue, gymnastiekpak, tutu, etc.

Waar: Schotse huizen Veere
Wanneer: Woensdag 19 januari om 14.00 uur
Adres: Kaai 25-27 Veere.Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief