Afbeelding
Foto: Christien van Driel

Stadstekenaars Middelburg 2022 bekendgemaakt

Door: Advertorial Algemeen

MIDDELBURG - Twee jury’s van de Stichting Teeken Akademie Middelburg hebben zich gebogen over de 31 inschrijvingen voor de nominatie van Stadstekenaar Middelburg 2022. 

De jury van de categorie stadstekenaar-liefhebber heeft 16 inzendingen beoordeeld. Onafhankelijk van elkaar en unaniem is gekozen voor Christien van Driel. Uit het juryrapport: “de fijne losse tekeningen zijn bijna alle voorzien van geschreven commentaar, waardoor het plaatje en het afgebeelde meer diepgang krijgt. Het is aanstekelijk en uitnodigend werk met een fijn oog voor details”.

De jury van de categorie stadstekenaar-beroepskunstenaar heeft 15 inzendingen beoordeeld en was eensgezind in haar oordeel. De keuze viel op Boris Peeters. Weer uit het juryrapport: “de keuze is op Boris Peters gevallen omdat hij een goed uitgewerkt plan heeft ingediend waarin sprake is van een aansprekende eigenheid door het willen zoeken naar verhalen naast het vastleggen in een echte tekenstijl.”

Het bestuur van de Teeken Akademie bedankt beide jury’s bestaande uit Lucy de Graaf, Mick Jansen en Sandra van der Meulen (categorie Kunstenaar uit Liefhebberij) en Monika Dahlberg, Tamara Dees en Marinus van Dijke (categorie Beroepskunstenaar).

Een jaar lang gaan we Christien van Driel en Boris Peeters volgen. Regelmatig zal de Teeken Akademie berichten over het werk van beide kunstenaars op de website teekenakademiemiddelburg.nl en op sociale media.Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief