Annie van de Luisterlijn
Annie van de Luisterlijn Foto: Welzijn Middelburg

Ieder gesprek is anders bij de Luisterlijn

Door: Advertorial Algemeen

MIDDELBURG - Bij de Luisterlijn kunnen mensen dag en nacht terecht voor een gesprek via telefoon, e-mail of chat. Annie is er sinds 2 jaar vrijwilliger.

“Mensen vinden het fijn om hun hart te kunnen luchten. De gespreksonderwerpen zijn heel verschillend. Eenzaamheid, relatieproblemen, angst, slapeloosheid of onzekerheid bijvoorbeeld. Ik ben er niet om hun problemen op te lossen, maar ik kan wel luisteren en ondersteunen. Er zijn ook lichtere gesprekken zoals met mensen die bellen om een vrolijke gebeurtenis te delen of aan het begin van de dag even hun plannen voor die dag met je willen doornemen.”

Waardevol
“Het vrijwilligerswerk is voor mij een heel waardevol onderdeel van mijn week. Het geeft me energie. Ik leer ook nog steeds nieuwe dingen. Zo lukt het me beter om een stilte in het gesprek te laten duren. Dat ik dan zelf de rust voel om even niets te zeggen en de ander te laten nadenken en tijd te geven. Ik leer ook over mezelf. Iemand in mijn eigen omgeving vertrouwde me pas iets toe waar ze eerder nog niet met iemand over had gepraat. Dan realiseer ik me dat ik dankzij mijn vrijwilligerswerk nog beter heb leren luisteren naar mensen, dat ik hen vragen stel, niet indringend maar vanuit echte belangstelling.”

Nieuwe vrijwilligers zijn van harte welkom bij de Luisterlijn. Annie raadt het je aan: “Kun je iemand de ruimte geven om te vertellen en zichzelf te zijn, sta je open en onbevooroordeeld in het leven en wil je graag meer leren over luisteren en gesprekken voeren? Dan past dit vrijwilligerswerk goed bij je. Het is echt heel leuk én zinvol om te doen!”

Meer info over vrijwilligerswerk: ?www.welzijnmiddelburg.nl | vrijwilliger@welzijnmiddelburg.nl | 06 - 51651962Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief