Publiek Tribute to Woodstock 2019
Publiek Tribute to Woodstock 2019 Foto: Edwin Mijnsbergen

Benefietfestival Tribute to Woodstock komt terug op Abdijplein in Middelburg

Door: Redactie Algemeen

MIDDELBURG - Op vrijdag 27 en zaterdag 28 mei 2022 organiseert stichting Home of Jazz and Blues op het Middelburgse Abdijplein het festival Tribute to Woodstock Middelburg ‘With a little help from my friends’, een benefietevenement waarvan de opbrengst gaat naar TeamUp, een project van samenwerkende hulporganisaties dat kinderen van vluchtelingen over heel de wereld steunt.

In augustus 2019 werd ter ere van het feit dat het vijftig jaar geleden was dat de ‘moeder aller festivals’ Woodstock in Amerika plaatsvond de eerste editie van Tribute to Woodstock Middelburg op het Koorkerkplein georganiseerd. ;Drie dagen van Peace and Free Music’ was het motto. Veel bands verleenden hun medewerking en zorgden met Woodstock (of daaraan gerelateerde) muziek voor een geweldige sfeer. Het plein stond drie dagen lang vol met belangstellenden, die, net als de organisatie en de artiesten, vaak waren uitgedost in kleding uit de jaren ’70. Vanwege het grote succes was de organisatie van plan in 2020 het festival voor de tweede keer te organiseren. Helaas kon dit vanwege de situatie rond Covid-19 niet doorgaan.

‘With a little help from my friends’
Nu kan er dan toch een tweede festival georganiseerd worden. Omdat de situatie in de wereld enorm veranderd is en velen te maken hebben met oorlog, geweld en vervolging waardoor ze moeten vluchten, ontstond het idee een benefietconcert te organiseren voor kinderen van vluchtelingen. Jaarlijks zijn er wereldwijd meer dan 70 miljoen mensen op de vlucht, waarvan de helft kind is. Deze kinderen zijn blootgesteld aan onderdrukking, verlies en angst en dat heeft een negatieve invloed op hun ontwikkeling. Warchild, Save the Children en Unicef hebben daarom de krachten gebundeld en hebben gezamenlijk het project TeamUp ontwikkeld dat gevluchte kinderen met sport- en spelactiviteiten sociaal en emotioneel ondersteunt, zowel in Nederland als daarbuiten. Het festival krijgt als thema: ‘With a little help from my friends’, de titel van een song die Joe Cocker op Woodstock in 1969 ten gehore bracht. Iedereen is welkom en het festival is gratis toegankelijk.

Sluit u ook aan!
Home of Jazz and Blues stelt alles om zoveel mogelijk geld voor TeamUp te genereren. U kunt ook meehelpen. Stichtingen, verenigingen en scholen zijn van harte uitgenodigd zich bij hun initiatief aan te sluiten door ook geld voor dit doel in te zamelen. Het opgehaalde bedrag mag tussen de optredens door op het podium aangeboden worden. Ook overige giften zijn van harte welkom en kunnen in een box bij het podium worden gedeponeerd. De organisatie hoopt op een grote belangstelling van het publiek en is vastbesloten er weer net zo’n mooi feest van te maken als in 2019. Zodat veel gevluchte kinderen ‘with a little help from their friends’ aan een mooie toekomst kunnen werken.

Informatie en vrijwilligers
Meer informatie over het festival is te vinden op www.woodstock-middelburg.nl. De openingstijden zijn op beide dagen van 14:00 tot 22:00 uur. De organisatie is op zoek naar enthousiaste vrijwilligers. Iedereen die het leuk lijkt als vrijwilliger een steentje bij te dragen kan zich opgeven via de website.
Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief