Afbeelding
Foto: shironosov

Zeeland krijgt nieuw broodfonds

Door: Iris Dekker Algemeen

GOES - Zeeland krijgt een nieuw Broodfonds. Hiervoor is er een informatieavond in Goes georganiseerd. Op maandag 24 oktober om 19.30 uur kunnen ondernemers vragen stellen over het nieuwe Broodfonds. Ondernemers die arbeidsongeschikt zijn geraakt en geen inkomen meer hebben, kunnen terecht bij het Broodfonds.

Deze avond is georganiseerd voor ondernemers die een groep zoeken of zelf een eigen Broodfonds willen starten. Er is nog plaats voor zelfstandigen uit de omgeving. Als een van de ondernemers in het Broodfonds arbeidsongeschikt raakt, schiet de rest van de groep te hulp. Hierin steunen zij elkaar bij ziekte. De deelnemers zetten elke maand een vast bedrag opzij op een persoonlijke rekening. Zodra een van hen arbeidsongeschikt raakt en minder of geen inkomen meer heeft, maken alle anderen de bedragen over. Bij elkaar vormen die kleine bedragen een maandinkomen voor de zieke ondernemer. 

In Nederland zijn sinds 2011 al 632 Broodfondsen opgericht door 28.850 ondernemers. Het uitgangspunt van alle Broodfondsen is elkaar helpen als het nodig is. Samen maken ze een aantal basisafspraken, die het eenvoudig en betaalbaar houden. Zij organiseren daarvoor jaarlijks een paar bijeenkomsten. Een Broodfonds is er voor ondernemers met en zonder personeel, met vennootschap onder firma (VOF) of een besloten vennootschap (BV) en voor allerlei beroepen.

Het aanmelden voor de informatieavond, in Uitspanning De Goederenloods, kan via de website broodfonds.nl.Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief