Platform Welzijn Serooskerke met fietsonderdelen bij Rijwielshop de Driehoek
Platform Welzijn Serooskerke met fietsonderdelen bij Rijwielshop de Driehoek Foto: Platform Welzijn Serooskerke

Wens uit de wensboom in Serooskerke komt uit

Door: Redactie Algemeen

SEROOSKERKE - De wens van een inwoner uit Serooskerke is in vervulling gegaan. Dankzij giften en donaties kan er op korte termijn een duofiets aangeschaft worden. Op 25 november 2022 overhandigde wethouder Tuk van de gemeente Veere een cheque ter waarde van €14.480,- aan Platform Welzijn Serooskerke.

De wens om een duo fiets aan te schaffen in Serooskerke hing vier jaar geleden in dewensboom op het Muntplein bij de Johanneskerk. De wensboom was een initiatief van Platform Welzijn Serooskerke. De duofiets zorgt ervoor dat inwoners van Serooskerke met mobiliteitsproblemen hun wereld vergroten.

Gulle donaties
Het bedrag komt deels uit een crowdfundingsactie van de Regiobank in samenwerking met Samen voor de buurt. De gemeente heeft een bijdrage geleverd vanuit de Reserve Leefbaarheid en daarnaast zijn er verschillende partijen die een donatie hebben gedaan. Ook heeft de opbrengst van de Stroskerkedag ervoor gezorgd dat de duofiets in 2023 aangeschaft kan worden. Begin 2023 wordt de fiets geleverd. De duofiets is te reserveren via het Platform Welzijn Serooskerke.Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief