DJ Hans Walrave tijdens Tribute tot Woodstock op het Abdijplein
DJ Hans Walrave tijdens Tribute tot Woodstock op het Abdijplein Foto: Edwin Mijnsbergen

Tribute to Woodstock Middelburg brengt 6000 euro op voor goed doel

Door: Edwin Mijnsbergen Algemeen

MIDDELBURG - Tribute to Woodstock Middelburg, het benefietfestival dat op 27 en 28 mei van dit jaar door stichting Home of Jazz and Blues op het abdijplein werd georganiseerd, heeft € 6000,- opgebracht voor TeamUp, een project van samenwerkende hulporganisaties dat kinderen van vluchtelingen over de hele wereld steunt. 

‘With a little help from my friends’
De artiesten, de organisatie en de vrijwilligers hebben zich twee dagen lang vol enthousiasme belangeloos voor het festival ingezet. De sfeer was geweldig en het publiek genoot, ondanks de soms frisse temperatuur, van de geweldige muziek en de gezellige ambiance. Ook kreeg het evenement volop steun en medewerking vanuit het bedrijfsleven, de gemeente Middelburg en de Provincie Zeeland.

TeamUp
De volledige opbrengst komt ten goede aan TeamUp, een gezamenlijk project van Warchild, Save the Children en Unicef en is bedoeld om kinderen van vluchtelingen te helpen. Jaarlijks zijn er wereldwijd meer dan 70 miljoen mensen op de vlucht, waarvan de helft kind is. Deze kinderen zijn blootgesteld aan onderdrukking, verlies en angst en dat heeft een negatieve invloed op hun ontwikkeling. TeamUp geeft hun ondersteuning op sociaal en emotioneel gebied door middel van het aanbieden van sport- en spelactiviteiten.

Officiële overhandiging
Op woensdagmiddag 30 november om 15:00 uur zal het bedrag op het Middelburgse Abdijplein officieel worden overhandigd aan Warchild. Belangstellenden zijn van harte welkom dit moment bij te wonen. Wanneer het slecht weer is, zal de overhandiging plaatsvinden in de kloostergangen.
Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief