Jonge Ondernemers op de Markt in Middelburg, 2018
Jonge Ondernemers op de Markt in Middelburg, 2018 Foto: Edwin Mijnsbergen

Drieëntwintig Zeeuwse start-ups presenteren zich op de Markt in Middelburg

Door: Redactie Algemeen

MIDDELBURG - Vrijdag 2 december vanaf 11.30 uur presenteren de dit jaar gestarte HZ student companies van de HZ University hun innovatieve producten en duurzame oplossingen tijdens de Marktdag van Jong Ondernemen. De beste verkopende companies gaan naar huis met een mooie prijs.

Drieëntwintig student companies van de HZ University zullen vrijdag op de Markt in Middelburg hun verkoopskills in praktijk brengen en verder ontwikkelen. Ze hebben ook te maken met directe concurrenten, hoe gaan ze daarmee om? “Ondernemen leer je niet uit een boekje. Dat leer je door het te doen!” aldus Evelyn Schoe (coördinator Student Companies). Tijdens het ondernemerschapsprogramma Student Company starten studenten in teamverband een eigen bedrijf dat ze zelf tot een succes kunnen maken. Studenten van 6 verschillende opleidingen ervaren met dit programma in één school semester wat het inhoudt om samen een eigen bedrijf te runnen.

Wethouder beoordeelt jonge ondernemers
Gedurende de dag loopt er een regionale jury rond als mystery guests om de studenten observeren en het gesprek aangaan. De juryvoorzitter is Wethouder Rutger Schonis. Om 16.00 uur is de prijsuitreiking op de Markt. De geldprijzen worden uitgereikt aan de student companies die qua standinrichting, uitstraling en verkoopgesprekken het meest overtuigend zijn. Daarnaast reikt The Work Zone een cheque uit aan de student company die de meeste publiciteit heeft weten te genereren.

De marktdag vindt plaats van 11.30 uur tot 15.30 uur. Toegang is gratis. Kom ook naar de Markt in Middelburg op vrijdag 2 december en ontmoet de jonge ondernemers!Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief