Noortje Haegens, Caesuur 2021
Noortje Haegens, Caesuur 2021 Foto: Noortje Haegens

Long stories, short films bij en rondom Ruimte Caesuur

Door: Redactie Algemeen

MIDDELBURG - Jarenlang vertoonde ruimteCAESUUR in de Lange Noordstraat in Middelburg videoprojecties ‘dichters op het raam’ in de donkere maanden tijdens de overgang van het jaar. Samengesteld door de dichter F. van Dixhoorn toonde Caesuur onder meer werk van Tonnus Oosterhof, Astrid Lampe, Tsead Bruinja, Rosali Hirsch en Mustafa Stitu.

In 2021 heeft Caesuur de traditie weer opgepakt. Vanuit min of meer hetzelfde idee: hedendaagse kunst via licht op straat brengen.Ook tijdens deze donkere maanden in de overgang naar 2023 brengt ruimteCAESUUR licht als drager van hedendaagse kunst de openbare ruimte van de stad Middelburg in. 

Genieten
Van 20 december 2022 tot en met 15 januari 2023 ontmoet je ’s avonds tussen de watertoren en de Markt een aantal videoprojecties die vanuit verschillende huizen oplichten.Dit jaar verwelkomen we werk van Nikols Ivanov uit Tsjechië, Jean Godecharle uit België, Ying Liu uit China, Hester van Tongerlo, Noortje Haegens, Marinus van Dijke, Hans Eneman uit België, Annelies Jahn uit Australië, Harriët Rademaker en Paul en Menno de Nooijer. De filmpjes hebben geen geluid nodig, zijn niet lineair, noch verhalend. Ze zijn wel inspirerend, licht chaotisch, inhoudelijk sterk, soms vrolijk. Ze nodigen je nadrukkelijk uit om te blijven staan, te kijken en om te genieten.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief