Het duikteam waadt door de sloot in Arnemuiden
Het duikteam waadt door de sloot in Arnemuiden Foto: HVZeeland

Rollator in de sloot in Arnemuiden

Door: Redactie Algemeen

ARNEMUIDEN - Brandweerduikers hebben vanochtend een sloot bij de Hengst in Arnemuiden afgezocht. Dit nadat in de sloot een rollator was gevonden. De zoektocht leverde niets op; in de sloot bleek geen slachtoffer te liggen. Omdat het vermoeden bestaat dat de rollator expres in het water is gegooid, doet de politie nader onderzoek, zo meldt de Veiligheidsregio Zeeland.

Bij de hulpdiensten werd rond 09.30 uur gemeld dat in de sloot een rollator lag en dat onduidelijk was of er ook een persoon te water was geraakt. Om deze reden werden onder meer twee duikteams opgeroepen. Even voor 10.00 uur begonnen zes duikers met het afzoeken van de sloot. In de tussentijd was een ambulanceteam stand-by gezet en hadden hulpverleners vanaf de kant de sloot al zoveel als mogelijk afgezocht.

Nadat de brandweerduikers de sloot volledig hadden afgezocht, kon worden geconstateerd dat er niemand in het water lag. Rond 10.15 uur werd de zoekactie beëindigd. De politie doet nader onderzoek naar de herkomst van de aangetroffen rollator. “Het sterke vermoeden bestaat dat de rollator door jeugd in het water is gegooid. Omdat het bij de melding onduidelijk was of er zich ook een persoon in het water bevond, is de inzet van de hulpdiensten fors geweest. Politie doet onderzoek naar de actie van de jeugd, mede omdat het een nodeloze inzet van de hulpdiensten heeft veroorzaakt”, aldus de Veiligheidsregio.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief